Zoek je een specialist in klinkerwerken en bestrating uit Gent, maar wil je niet te veel betalen? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Via ons initiatief kan je binnen enkele minuten, geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van bedrijven gespecialiseerd in klinkerwerken en bestratingswerken. Zo kun je je heel eenvoudig orienteren op de kosten van de klus en een vakman vinden die voor jou de juiste prijs heeft. Veel mensen verheugen zich vanaf begin maart er weer op om lekker buiten te zitten in de tuin. Het zelf aanleggen van terras is moeilijk en intensief. Voor de vakmannen uit ons bestand zijn een terrasaanleg, parking aanleggen, oprit bestraten of grondwerken hun alledaags werk die ze efficiënt en professioneel uitvoeren. Wil jij ook graag klinkerwerken laten doen en wil je graag meerdere prijsoffertes ontvangen? Vraag dan vrijblijvend tot 6 offertes aan!
klinkerwerken Gent

Onze troeven

 • Transparant, vrijblijvend en kosteloos
 • Tot 40% besparen op de kosten van een klinkerlegger
 • Groot netwerk van betrouwbare bedrijven

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Klinkerlegger nodig in Gent?

Onder klinkerwerken wordt verstaan het bestraten van opritten, terrasaanleg en het leggen van tuinbestrating in Gent. De aanleg van klinkerwerken vergt grote precisie en vakmanschap, van het opmeten en het prepareren van de ondergrond tot de uiteindelijke afwerking. De klinkerlegger begint met het plaatsen van fundering met daar bovenop een laag stabilisé. Daarna worden tegels in eventuele legverbanden en boordstenen geplaatst, waarna de voegen worden opgevuld met zand. Wordt de bestrating slecht gelegd, dan loop je het risico op verzakking of slechte afwatering van de tuinbestrating. Slechte bestratingswerken kunnen erin resulteren, dat een kleine regenbui grote waterplassen achterlaat.

Driedimensionaal ontwerp

Heb je plannen met de tuin? De klinkerwerken experts uit ons netwerk zorgen voor een perfecte afwerking van jouw tuinpad, oprit en terras. Zij zijn ook inzetbaar voor een nieuwe omheining, tuinhuis en carport. Het werk start bij jouw eerste idee. Ze geven advies en inspiratie, en tekenen het concept driedimensionaal voor jou uit. Ze sleutelen tot jouw perfecte ontwerp op papier staat. Daarna komen de werkmannen in actie.

Duizend ideeën, evenveel klinkers

Zeg niet zomaar steen tegen een klinker. Met de honderden soorten tegels, natuurstenen, beton- en kleiklinkers weerspiegelt jouw tuin het karakter van jouw woning in Gent. Zo zijn de uv-bestendige kleiklinkers geschikt voor elke stijl. Kies zelf de afwerking en een kleur van rood tot zwart. Belgische blauwe hardsteen is bestand tegen de tijd, en bestaat in verschillende afmetingen. De tegels zijn gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden. En worden mooier met de jaren. Ga je voor de kasseiklinker? Dan combineer je landelijke charme met de duurzaamheid van beton. Er bestaat een klinker voor elk idee.

Aan de slag met hout

Het team van klinkerleggers gaat verder dan alleen bestrating. Ze zorgen ervoor dat u ongestoord van de tuin profiteert met een omheining in hout, beton of draad. Ze ontwerpen, produceren en monteren jouw houten carport, tuinhuis en terras. En ze vinden de bijpassende verlichting om van jouw tuin in Gent een sprookje te maken.

terrasaanleg Gent

Terrasaanleg

Wanneer je een klinkerlegger een nieuw terras in Gent wil laten aanleggen, is er een groot aanbod van bestrating in verschillende materialen, maten, kleuren en vormen. Voor terrasaanleg en tuinbestrating wordt vaak gekozen voor sierbestrating met betonklinkers, kleiklinkers, kasseien, natuursteen, blauwe hardsteen, kasseien of dolomiet. Voor begonnen wordt met het bestraten van het terras, wordt de ondergrond geëgaliseerd, zodat een stabiele ondergrond ontstaat voor het tuinmeubilair. De klinkerlegger kan bestratingswerken leggen in verschillende verbanden, zoals keperverband, blokverband of halfsteensverband. Zo kan de bestrating van je terras in Gent worden afgestemd op de bouwstijl van je woning. Door te kiezen voor getrommelde of ongetrommelde klinkers voor je terrasaanleg, krijg je een verweerde of juist een strakke uitstraling. Om de juiste keuze te maken voor jouw terrasaanleg, kun je diverse offertes aanvragen voor klinkerwerken van verschillende bestraters in Gent. Door te vergelijken op prijs en kwaliteit kan je tot wel 40% kunt besparen op het aanleggen van je nieuwe terras.
oprit aanleggen Gent

Oprit aanleggen Gent

Bij het aanleggen van een oprit bij je woning of het aanleggen van een parkeerplaats bij je winkel in Gent dient met een aantal zaken rekening gehouden te worden. Voorbereidende werkzaamheden bij aanleg van klinkerwerken zijn noodzakelijk om tot een mooi eindresultaat van de bestratingswerken te komen. De klinkerlegger begint met het aanleggen van de fundering, die stevig genoeg moet zijn om belast te kunnen worden met het gewicht van een of meerdere auto’s. Zo voorkom je, dat op den duur de klinkerwerken gaan verzakken of dat de bestrating gaat breken. Tevens moet de fundering voor de klinkerwerken goed op afschot liggen en goed gedraineerd zijn, zodat er geen water op de oprit blijft liggen. Bij een drassige ondergrond kun je speciale drainageslangen laten leggen, waardoor het grondwater niet omhoog kan komen. Zou dit wel gebeuren, dan kunnen tegels kapot vriezen of verkleuren. Wanneer de ondergrond geprepareerd is, kan begonnen worden met het leggen van tegels. In verband met hobbeligheid zijn kasseien minder geschikt voor het leggen van een oprit. Laat je door een ervaren klinkerlegger informeren welke bestrating in jouw situatie in Gent het meest geschikt is voor aanleg.

Mogelijkheden voor een oprit

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je het type bestrating uit gaat kiezen voor jouw oprit. Verstandig is om hiervoor te kijken naar de klinkerwerken of bestrating die al aanwezig zijn in jouw tuin in Gent. Zoals hierboven al beschreven is, is het erg belangrijk dat het gewicht van de auto of auto’s goed gedragen kan worden. De dikte van de steen is daarom ook erg belangrijk en wij adviseren jou als je naar klinkers kijkt toch voor de 7cm dikte te kiezen. We onderscheiden de volgende soorten bestrating: klinkers, kasseien, grind, asfalt, betonplaten en natuursteen. Klinkers worden door de inwoners van Gent wel het meest gekozen voor opritten.

Soort oprittenGemid. kosten per m²(*)
GrindVanaf €10,-
Betonklinkers€15,- tot €25,-
Kleiklinkers€25,- tot €45,-
Tegels€20,- tot €50,-
Beton storten€35,- tot €50,-
Asfalt€35,- tot €150,-

Klinkers voor jouw oprit in Gent

De meeste firma’s hebben een ruim assortiment van verschillende soorten klinkers voor jou om uit te kiezen. Zo zijn er straatstenen, waaltjes, getrommelde en gebakken klinkers. Bekijk voordien welke klinkersoort je mooi vind voor op jouw oprit. Betonklinkers, ook wel BKK stenen, zijn de meestgebruikte steensoort en beschikbaar in verschillende maten, kleuren en diktes en bijvoorbeeld ook als replica van natuursteen of kasseien. De BKK-stenen hebben vaak een randje waardoor de steen minder snel beschadigd. De dikformaat klinkers vind je het meeste in opritten in Gent dus het is wijs om voor deze variant te kiezen. Deze steen is ongeveer 7cm breed en 21 cm lang, de meest populaire kleuren zijn: rood, zwart, grijs, antraciet en brons.

Welk legverband?

Er zijn verschillende soorten legverbanden die een klinkerlegger kan leggen, voor opritten in Gent is het belangrijk dat je een sterk verband uitkiest. Een elleboogverband, banenverband en keperveband zijn de legpatronen die het meest gebruikt worden. Een wildverband wordt niet vaak gelegd, maar kan wel voor een speels karakter van de oprit zorgen. Laat je door een ervaren klinkerlegger informeren welke bestrating in jouw situatie in Gent het meest geschikt is voor aanleg.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Soorten klinkers

Voor het aanleggen van klinkerwerken in Gent heb je de keuze uit twee verschillende soorten klinkers: kleiklinkers en betonklinkers. Kleiklinkers, ook wel keramische of gebakken klinkers genoemd, zijn gemaakt van klei. De soort klei geeft de steen zijn specifieke kleur mee. Een kleiklinker is kleurvast en uv-bestendig en de tuinbestrating blijft er dus altijd hetzelfde uitzien. Deze klinkers zullen niet snel mos- of algengroei laten zien, omdat ze praktisch niet poreus zijn. Jaarlijks schoonspuiten met de hogedrukspuit is voldoende voor deze onderhoudsvriendelijke stenen. Betonklinkers zijn gemaakt van cement, grind en zand. Tegenwoordig kun je de betonklinker, net als de kleiklinker, aanleggen in verschillende kleuren, dankzij kleurstoffen. Betonklinkers op je terras vergen meer onderhoud dan kleiklinkers, omdat ze meer last ondervinden van alg en mos. Reiniging met een hogedrukspuit kan schade aanbrengen aan betonklinkers in bestratingswerken. Tuinbestrating met betonklinkers is na 10 jaar flink van kleur veranderd en hebben, vanwege slijtage, een levensduur van 10 tot 15 jaar. De prijs van betonklinkers ligt lager dan die van kleiklinkers.
bestratingswerken Gent
Voor bestratingswerken en grondwerken in Gent kun je via één aanvraag gratis en vrijblijvend offertes van meerdere bestraters opvragen. Zo kun je prijzen en voorstellen bekijken van een professional in bestrating voor bijvoorbeeld het aanleggen van uw nieuwe terras.

Legverbanden voor bestratingswerken

Bestrating kun je op je terras laten leggen in verschillende patronen. Deze patronen worden legverbanden of bestratingsverbanden genoemd. De visuele effecten van de verschillende patronen in de klinkerwerken bepalen de uitstraling die je terras of oprit krijgt. Bij het aanleggen van bestrating in blokverband worden langwerpige stenen naast elkaar gelegd en deze blokken worden steeds horizontaal en verticaal met elkaar afgewisseld. Bij halfsteensverband wordt een rechte rij stenen gelegd, waarna de voegen van de stenen van de volgende rij precies of de helft van de steen eronder vallen. Wanneer klinkers met de kopse kanten tegen de lange kant van een andere klinker gelegd worden, is er sprake van een elleboogverband. Het visgraatverband is hiermee te vergelijken, alleen worden hier de klinkers in een hoek van 45° tegen elkaar geplaatst. Ook bij het keperverband worden de klinkers in een hoek van 45° gelegd, maar hierbij worden de klinkers tevens 90° gedraaid. Hierdoor wordt de nadruk gelegd op de breedte van de bestrating. Bij het wildverband worden stenen van verschillend formaat willekeurig gelegd. Dit legverband vergroot het natuurlijke karakter van de bestratingswerken.
klinkers leggen Gent

Sierbestrating in Gent

Bij sierbestrating wordt er, anders dan bij bestrating van wegen met kasseien, gebruik gemaakt van speciale patronen en legverbanden om een oppervlakte een esthetische uitstraling te geven. Al naar gelang de plaats waar de sierbestrating moet komen, bijvoorbeeld oprit of terras, moet er rekening gehouden worden met het formaat en de dikte van de te gebruiken klinkers. Voor klinkerwerken aan een oprit moeten de tegels dikker zijn gezien het gewicht van bijvoorbeeld auto’s dat ze moeten kunnen verdragen en ook het legverband zal van steviger aard moeten zijn dan voor een terras. Naast betontegels en natuursteen tegels zijn populaire soorten sierbestrating: kiezels, grind en speciale zandsoorten. Aangeraden wordt, om onder de sierbestrating onkruidwerend materiaal te leggen. Hierdoor wordt de levensduur van de sierbestrating verlengt en het bevordert tevens de afwatering. Benieuwd naar de prijs per m2 van dit type bestrating? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Kasseien

Van oudsher worden kasseien gebruikt om mee te bestraten. Ondanks de vele trends die zich in rap tempo opvolgen is de vraag naar de kassei altijd gebleven. Kasseien zijn producten uit de natuur, daardoor is geen enkele steen hetzelfde. Dat verleent de bestrating een sfeervol en uniek karakter. Om deze redenen worden ze veelal gebruikt voor opritten en terrassen. Er bestaat bij menig klinkerwerken expert uit Gent een ruim assortiment aan kasseien. Eén van de populaire soorten is de Belgische porfier. De groeve waaruit deze stenen voortkwamen is al sinds 1970 dicht. Om deze blauwgroene/blauwgrijze steensoort in jouw terras of oprit te laten leggen moet je een behoorlijk hoge prijs neerleggen. Een andere Belgische kassei is de Gres. Deze grijs-beige steen staat bekend om de mooie manier waarop deze kassei afvlakt in de loop der tijd. Een kassei die veel in Gent voor terrassen wordt gebruikt is Zweeds graniet. Door de ijzererts (mooie glinstering in de zon) en de roze/grijze kleur van het graniet is dit een opvallende steensoort. Andere soorten zijn: Basalt, Kandela, Napoleon en Graniet.

kasseien GentEigenschappen van kasseien:
 • hard
 • duurzaam
 • kleurvast
 • vorstbestendig
 • ongevoelig voor olie en vetten

Platines en mozaïek

Nu we een overzicht hebben van de verschillende soorten die beschikbaar zijn is het ook goed om te weten welke vormen en uitvoeringen mogelijk zijn. Zo zijn er platines; deze zijn zeer geschikt voor jouw oprit en terras in Gent doordat ze plat en erg hard zijn. Platines kunnen in rechthoekige en vierkante vormen gekapt worden en in verschillende verbanden gelegd worden. Het is ook mogelijk om de kasseien in een mozaïek te plaatsen. Hiervoor worden kleinere kasseien gebruikt (7x7cm en 9x9cm). Voor straten worden vaak boeren kasseien gebruikt. Deze worden in wildverband gelegd door een kasseier en kunnen verschillende groot zijn. Voor het plaatsen van een oprit, terras of weg met kasseien, mozaïeken of platines is het beter dat je dit aan een ervaren kasseilegger overlaat want dit is en blijft nog altijd een kunst waar je beter niet zelf aan begint!

sierbestrating Gent

Grind en siergrind

Wie een landelijke en natuurlijke stijl van klinkerwerken in zijn tuin wil doorvoeren, kan kiezen voor het gebruik van siergrind. Siergrind heeft vaak een iets fijnere korrel en vergt weinig onderhoud. Bestratingswerken met siergrind kunnen gelegd worden in vele verschillende kleuren. Siergrind heeft meestal een ronde vorm en een glad oppervlak, ontstaan door een natuurlijk splijtproces. Naast siergrind bestaat er tevens split voor gebruik als sierbestrating. Split heeft hoekige vormen en daardoor een heel ander uiterlijk. Sierbestrating kan gebruikt worden voor de oprit, de vijver, de parkeerplaats en het tuinpad. Voor een tuinpad en andere oppervlakken die licht belast worden, zijn sierbestrating zoals Ardenner split en Canadian Slate geschikte grindsoorten, evenals Dolomiet. Voor een oprit of parkeerplaats is een hardere grind- of splitsoort zoals Graniet of Basalt meer geschikt. Voor een oprit kun je zowel siergrind als split nemen maar split blijft beter liggen en zal minder snel onder de banden uitspringen In siertuinen wordt vaak gebruik gemaakt van Crystal White split en Icy Blue split. Kies er wel voor, om onder het siergrind een onkruidwerende laag aan te brengen en houdt een goede afwatering aan.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Grondwerken in Gent

Voor een bestrater daadwerkelijk kan beginnen met het leggen van klinkers, moeten er de nodige voorbereidingen getroffen worden voor wat betreft de grondwerken. De funderingen moeten worden gegraven, de verharde ondergrond moet geprepareerd worden voor de klinkerwerken en stabilisé moet worden voorzien. De aanleg van klinkerwerken kan niet direct op de ondergrond gebeuren, omdat bij vorst schade aan de klinkers kan ontstaan. Daarom wordt de grond van het te bestraten oppervlak eerst uitgegraven en opgehoogd. Daarna wordt stabilisé aangebracht, een mengsel van cement en zand waarin de klinkers goed vast komen te liggen. Hierdoor zullen klinkerwerken niet gaan verzakken of verschuiven. Naast deze grondwerken draagt een bestrater tevens zorg voor het opbreken van beton en asfalt en het graven van vijvers en zandbakken.
grondwerken Gent

Welke kosten kunt u verwachten?

De prijs die u moet betalen voor klinkerwerken en het inhuren van een bestrater voor grondwerken in Gent is o.a. afhankelijk van de hoeveelheid voorbereidende grondwerken die uitgevoerd moeten worden en van de klinkers die je wil laten leggen. De gemiddelde kosten per m² bedragen in Gent voor betontegels €15,- tot €33,-, voor klinkers €20,- tot €45,- en voor natuursteen €30,- tot €65,-. Bij grind en split begint de prijs van €10,- per m². Tevens dient rekening gehouden te worden met zand voor een ophooglaag (gemiddeld €40,- tot €60,- per m³, dit is voldoende voor zo’n 20 m²) en opsluitbanden waarmee de bestratingswerken ingesloten worden. Deze banden kosten gemiddeld €2,- tot €5,- per meter. Spreek vooraf met de stratenmaker af, of hij een uurtarief of een tarief per m² hanteert. Het gemiddeld tarief per m² ligt tussen €10,- en €14,- per m², het gemiddeld uurtarief tussen €30,- en €50,- per uur.

klinkerwerken prijs

Vrijblijvend offertes vergelijken

Nu je een aardige indicatie hebt van de prijzen doe je er verstandig aan, om offertes aan te vragen bij verschillende stratenmakers uit Gent. Zo kunt u de prijzen van grondwerken of het leggen van bestratingswerken goed vergelijken. Door het vergelijken kan je tot wel 40%. Ben je benieuwd naar de prijs per m2 voor tuinbestrating in Gent? Of wil je liever de totale prijs weten voor een terrasaanleg van 20m2? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 klinkerwerken experts uit jouw provincie!

Tot 40% minder betalen voor klinkerwerken? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Je kan zelfs tot wel 40% besparen op bestrating en klinkerwerken door de prijzen van verschillende bedrijven naast elkaar neer te leggen. Via onze service kan je makkelijk en snel tot wel 6 prijsoffertes aanvragen van bedrijven uit jouw provincie. Binnen 2 minuten geregeld!

Deelgemeenten van Gent:

Gent, Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Oostakker, Desteldonk, Mendonk, Sint-Kruis-Winkel, Gentbrugge, Ledeberg, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde

De postcodes die bij deze deelgemeenten horen:

9000, 9030, 9031, 9032, 9040, 9041, 9042, 9050, 9051, 9052

Wist je dat...

 • Benor is een vrijwillig kwaliteitsmerk
 • Copro is een onpartijdige instelling voor de controle van bouwproducten
 • De BCCA is een certificatie instelling voor de bouw
 • FEBE is een vereniging van fabrikanten van betonklinkers en betontegels
 • Lees meer over: Betonstraatstenen of Klinkers

In de provincie Oost-Vlaanderen

Voor sommige stedenbouwkundige handelingen heeft u een vergunning nodig. Tegenwoordig kunt u de aanvraag omgevingsproject doen via de website www.omgevingsloket.be. Voorbeelden van handelingen: gebruiken van een grond als opslag of parking, vellen van bomen en het wijzigen van het reliëf van de bodem.