Vind de beste klinkerlegger voor je project!

Gratis & vrijblijvend

Terras laten aanleggen

Je hebt een mooie woning en een prachtig aangelegde tuin. Wat ontbreekt er? Juist. Een terras! Het is een oase van rust en een perfecte overgang tussen je huis en de tuin. Een terras laten aanleggen heeft wel aardig wat voorbereiding en denkwerk nodig. Hieronder worden verschillende aspecten besproken. Wil je een terras laten aanleggen door een stratenmaker?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op het aanleggen van een terras. Op deze pagina lees je meer over welke materialen er nodig zijn, de kosten van het aanleggen van een terras, de mogelijkheden voor een dakterras en waarom je het beste een stratenmaker kunt inschakelen.Welke materialen voor jouw terras?

Terrasaanleg kan uit een hele reeks van materialen. We bespreken hier kort wat zoal de mogelijkheden zijn.

Klinkers

In de eerste plaats een terras met klinkers. Er zijn voornamelijk de klinkers uit beton en de kleiklinkers. De betonnen uitvoering zijn financieel de meest voordeligste. Ze hebben wel als nadeel dat ze niet kleurvast zijn en vuil wordt redelijk snel vastgezet op deze terraswerken. Je kan best kiezen voor een iets duurdere oplossing: de kleiklinkers. Het voordeel van dit soort klinkers is dat ze kleurvast zijn en minder snel vuil aantrekken. Bovendien gaan ze ook langer mee.

Terrastegels

Terrastegels zijn ook populair. Het meest voorkomende is het leggen van keramische tegels, maar ook betontegels, natuursteen en houten tegels zijn mogelijk. Het grote voordeel van keramische terrastegels is de onderhoudsvriendelijkheid. Daar staat tegenover dat deze tegels ook een nadeel hebben. Ze zijn namelijk glad bij nat weer. Naast bovengenoemde terrastegels zijn er ook nog tegels uit rubber of composiet.

Hout

Dan een houten terras aanleggen. Het oogt zeer mooi en heeft een warme en authentieke uitstraling. Zeer populair is een terrasaanleg uit bankirai. Bankirai is een tropisch hardhout en fijn van structuur. Het aanleggen van een houten terras in bijvoorbeeld bankirai gaat tenminste 25 tot 40 jaar mee. Gemakkelijk te onderhouden. Meestal volstaat gewoon vegen. Aan te raden is om het hout in te oliën.

Blauwe steen

Dan hebben we het even over blauwe steen als type sierbestrating. Het geeft een stijlvolle afwerking aan je terras. Blauwe steen bestaat onder andere uit basalt, graniet en leisteen. Gemakkelijk te onderhouden. De prijs van blauwe steen is echter redelijk duur.

terras laten aanleggen

Kosten terras aanleggen

Wat zijn nu de gemiddelde kosten voor het aanleggen van een terras? Globaal mag je rekenen op een 70% van de prijs voor materialen en 30% voor de arbeidskosten. Je vakman kan voor de terrasaanleg een prijs vragen tussen de €10,- tot €14,- per m², of €30,- tot €50,- per uur. Het verschil in prijs ligt er bijvoorbeeld aan of je een speciaal legverband wil, het soort terrastegel of klinkers hij moet leggen. De kosten voor het materiaal is zeer uiteenlopend. In de onderstaande tabel vind je alle prijzen op een rijtje!

Uiteraard geeft het gekozen materiaal de doorslag. Een voorbeeld: terrastegels kosten tussen de €15,- en €65,- per m². Een richtprijs is dat de kostprijs voor een eenvoudig terras €600,- per 20m² bedraagt. Een gemiddeld terras (duurzamer materialen) betaal je €800,- per 20m² en voor een luxe terras aanleggen gemiddeld €1300,- per 20m².

Terras aanleggen: prijzen

Terras bestraten Gemiddelde kosten
Stratenmaker €10,- tot €14,- per m²
Stratenmaker €30,- tot €50,- per uur
Klinkers €25 tot €80,- per m²
Terrastegels €15,- tot €65,- per m²
Hout €80,- tot €150,- m²
Blauwe steen Vanaf €85,- per m²
Grind €10,- tot €12,- per m²
Ophoog- en voegzand €540,- en €60,- per m³

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Terras laten aanleggen? Vergelijk & bespaar!

Zo kan jij straks genieten van een heerlijke tuin tegen de beste prijs!

Mogelijkheden voor een dakterras

Je hoeft niet in een groene omgeving te wonen of in een chique villawijk. Je kan ook een rustig plaatsje creëren door een dakterras te laten aanleggen in een stedelijk gebied. Uiteraard is niet elk dak voldoende sterk voor een terrasaanleg. Raad vragen aan een tuinarchitect is ten stelligste aangeraden. En, geen nood, er is voor elk dak een oplossing. En ook hier geldt dat je ruime keuze hebt uit verschillende materialen: steen terrastegels, houten planken, polybeton, kunststof, rubber. Het kan allemaal.

Veiligheid speelt bij het aanleggen van een dakterras ook een zeer belangrijke rol. Zo is een dakterras zonder balustrade ondenkbaar. Ook speelt de wind een belangrijkere rol op je dakterras. Je zit namelijk doorgaans op een redelijke hoogte. Bij mooi weer is het leuk om op jouw prachtige terras te vertoeven. Maar bij slecht weer mag er niets wegwaaien natuurlijk. De prijs voor het aanleggen van een terras op je dak is voorts vergelijkbaar met een tuinterras.

Waarom kiezen voor een expert?

Of het nu gaat over het aanleggen van een tuinterras of dakterras, het blijft het werk van een specialist. Neem een aannemer onder de armen of een tuinarchitect. Hij weet immers perfect hoe de terrasaanleg moet gebeuren. Een terras aanleggen begint bij het niet zichtbare gedeelte: de ondergrond. Al naargelang de keuze van jouw materialen zal een stabilisé moeten gelegd worden. Ook een correcte afwatering speelt mee. En wil je op jouw terras sfeer brengen door licht, moeten de leidingen ingewerkt worden in de ondergrond. Er moet ook gedacht worden aan veiligheid. Bij terrasaanleg moet ook gedacht worden aan de gladheid van je vloer. Je specialist weet ook of je een stedenbouwkundige vergunning nodig hebt. Je ziet meteen: er komt heel wat meer bij kijken dan “zomaar” wat tegels leggen.

terras aanleggen door stratenmaker

Stratenmaker inschakelen? Vergelijk prijzen!

Wil jij jouw terras of dakterras laten aanleggen door een stratenmaker? Dat is een goede keus, want bij het aanleggen van een terras komt veel meer bij kijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Je kan zelfs tot wel 40% besparen op bestrating en klinkerwerken door de prijzen van verschillende bedrijven naast elkaar neer te leggen. Via onze service kan je makkelijk en snel tot wel 5 prijsoffertes aanvragen van bedrijven uit jouw provincie. Binnen 2 minuten geregeld!

Gratis offertes vergelijken