Vind de beste klinkerlegger voor je project!

Gratis & vrijblijvend

Oprit en terras laten reinigen

In de meeste gevallen bestaat je oprit of terras uit klinkers, natuursteen of terrastegels. Dit kan allemaal mooi lijken, maar door de weersomstandigheden en andere natuurelementen wordt je terras en/of oprit vuil. En dan is het plots niet zo mooi meer. Een groot misverstand is dat men dikwijls denkt van het vuil te verwijderen met een hogedrukreiniger. Dat gaat snel en je denkt wellicht van dat klusje eens vlug op te knappen. Weet dat het ontmossen, schoonmaken en verwijderen van allerlei vuil op je terras en oprit eigenlijk werk is van een expert. Expert inschakelen om uw terras en oprit te laten reinigen?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Op deze pagina lees je meer over verschillende soorten vervuiling, hoe je groene aanslag en mos kunt voorkomen en hoe je olievlekken kunt schoonmaken. Ook lees je waarom het inschakelen van een expert noodzakelijk is.Verschillende soorten vervuiling

Verontreiniging van terrassen en opritten komen voor in allerlei vormen. Dit kan gaan van algen en mossen tot onkruid tussen de voegen en zelfs olievlekken en uitwerpselen van vogels. Veel hangt af van de ondergrond of bestrating waarop je tegels of klinkers zijn gelegd. We bespreken hierna welke soorten vervuiling er het meeste voorkomen en hoe ze te laten bestrijden.

Groene aanlag verwijderen

Groene aanslag zijn vooral mossen en algen. De oorzaken van deze aanslag zijn vocht en gebrek aan zonlicht. De beste manier om opritten en terrassen schoon te maken is een regelmatige schrobbeurt. Maar opgelet! Groene aanslag is een steeds wederkerend probleem. Reinigen met een hogedrukreiniger is niet zonder risico. Door de te harde straal kan je de beschermlaag van je tegels of klinkers beschadigen. Ook de voegen tussen je tegels kunnen loskomen of er kunnen stukjes voegsel afbreken. Hierdoor geef je groene aanslag en onkruid dan weer meer kans om te groeien.

Ontmossen van opritten en terrassen

Voor het ontmossen van vuile opritten en terrassen is een ontmosser nodig. Belangrijk in deze is dat er een biologisch afbreekbaar product gebruikt wordt. Je wil immers vermijden dat je beplanting rondom je terras en oprit stuk gaat bij het bestrijden van mossen en algen. Nog maar te zwijgen van je huisdier dat mogelijk vergiftigd kan worden. Eens het ontmossingsproduct is aangebracht moet dit eerst goed inwerken. Nadat dit gebeurd is, kan het schoonmaken beginnen. Na het reinigen is de klus nog niet helemaal geklaard. Het beste is om nogmaals het ontmossingsmiddel aan te brengen. Op die manier zullen de overblijvende deeltjes vuil gemakkelijk oplossen.

terras reinigen

Groene aanslag en mos voorkomen

De beste manier om te voorkomen dat groene aanslag zich vormt op je terras en oprit is te vermijden dat het water niet blijft liggen. Een goede afwatering is dus een must. Uiteraard kan je niet beletten dat het regent. Het is absoluut niet nodig om na elke regenbui je terras of oprit droog te maken, maar een regelmatige schrobbeurt met warm water is sowieso al een preventief middel.

Je voorkomt op die manier dat groene aanslag zich hardnekkig vastbijt op je terras. Aanzetting van mossen kan je voorkomen door na een grondige schoonmaakbeurt een impregneermiddel te gebruiken. Je maakt op deze manier je terras of oprit waterafstotend, en zullen mossen en algen minder kans krijgen.

Een andere manier om mossen en algen preventief te bestrijden is door een klein laagje wit zand aan te brengen. Het zand zal vorming van allerlei vuil tegen gaan. Dit is vooral aangewezen voor opritten die uit klinkers bestaan. Het onkruid krijgt op die manier ook minder kans.

Oprit of terras laten reinigen?

Schakel een professional in!

Schoonmaken van olie en andere vlekken

Mogelijk heb je ook olievlekken op je oprit. In veel gevallen staat je auto geparkeerd op je oprit en lekkages zijn niet zeldzaam. Hoe verwijder je nu best een olievlek? Er is een verschil tussen een olievlek die nog nat is en een vlek die opgedroogd is. Bij natte olievlekken kan je er best een absorberend middel over strooien. Dit kan onder andere soda, maïzena zijn. Ook zaagsel werkt goed. Zijn de vlekken reeds opgedroogd dan heb je een andere oplossing nodig om je oprit schoon te maken. Een scheut cola helpt! Je moet de cola wel een nachtje laten intrekken en zie: de vlek is opgelost. Even schoonmaken en de zaak is klaar.

Lukt het je uiteindelijk toch niet om de hardnekkige vlek op te lossen met cola, moet je drastischer ingrijpen. Trinatriumfosfaat is zulk middeltje of in het slechtste geval zoutzuur. Met zoutzuur moet je wel voorzichtig omspringen. het is een bijtend product en mag hoogstens 1 minuut intrekken. Nadat de vlek weg is, moet je op die plaats grondig reinigen.

Waarom kiezen voor een expert?

Het mag duidelijk zijn. Een terras of oprit reinigen is niet altijd zonder risico. We hebben het al aangehaald: te hoge druk zorgt voor onherstelbare beschadigingen. Een verkeerd product gebruiken kan je huisdier schade berokkenen en ook je bloemen en planten kunnen stuk gaan. Het is daarom aangeraden om een expert in te schakelen. Hij weet welke producten hij kan en mag gebruiken en hij weet ook onder welke druk hij het vuil moet verwijderen. Er bestaan in jouw regio verschillende firma’s die deze taak kunnen uitvoeren. Alleen kan de kostprijs wel danig verschillen. Het beste is om een offerteaanvraag te doen. Met een goede vergelijking en juiste keuze kan je tot 40% besparen op de kosten. Een service die vrijblijvend en kosteloos is.

expert oprit en terras reinigen

Expert inschakelen voor het reinigen van terras of oprit? Vergelijk prijzen!

Het schoonhouden van jouw oprit en terras is van belang om schade in de toekomst te voorkomen. Heb jij hulp van een expert nodig bij het reinigen van een oprit of terras?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Je kan zelfs tot wel 40% besparen op de reiniging bestrating en klinkerwerken door de prijzen van verschillende bedrijven naast elkaar neer te leggen. Via onze service kan je makkelijk en snel tot wel 5 prijsoffertes aanvragen van bedrijven uit jouw provincie. Binnen 2 minuten geregeld!

Gratis offertes vergelijken