Ben je op zoek naar terrastegels dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Van natuursteen tot grindtegels je kan kiezen uit verschillende vormen, maten en materiaalsoorten voor de tegel. In dit artikel willen we enkele siertegels belichten zodat jij een klein tipje van de ijsberg te zien krijgt. Wil je graag dat jouw terras wordt aangelegd met terrastegels, maar weet je nog niet wat voor type tegel het mooiste bij uw huis en tuin past? Via onze service kan je vrijblijvend meerdere bestratingsbedrijven vergelijken op prijs. Laat je voorlichten door de experts uit ons netwerk!
terrastegels

Gewassen grindtegels

Het idee om betonnen tegels uit te voeren met een sierdeklaag is een gouden greep gebleken. Inmiddels is de grindtegel, ofwel de ‘gewassen siertegel’, niet meer weg te denken uit tuinen en terrassen. De tegels zijn vooral zo geliefd omdat ze duurzaam en decoratief zijn. Ze bieden de mogelijkheid tot talrijke smaakvolle combinaties. De oorspronkelijke deklaag van riviergrind is veelal vervangen door natuursteen uit vele delen van Europa. Deze deklagen zijn o.a. toegepast in de serie Quadrolux, Terrazzo, Granito en Granilux.

Terrazzo tegels

De zachte tinten van de licht uitgewassen deklaag, waarin koperslaksplit is verwerkt, geven de tuin de veel geroemde zuidelijke elegantie. Deze terrastegel biedt verrassende combinatiemogelijkheden en is o.a. leverbaar in 40×40 cm en 40×60 cm.

Granito terrastegels

De serie Granito tegels in het formaat 40×40 cm is verkrijgbaar in maar liefst zes warme tinten. Aan de deklaag zijn geen kleurstoffen toegevoegd. De tegels zijn dus kleurecht. Voor de deklagen zijn edele natuursteensoorten gebruikt, bijvoorbeeld carrara, graniet, porfier en verdi alpi. Dankzij de fijn verdichte deklaag is de Granito een ideale terrastegel.
terrazzo tegels

Granilux siertegels

Deze serie is ontwikkeld vanuit de succesvolle serie Granito tegels. De kwalitatieve eigenschappen van deze tegels gelden evenzeer voor de Granilux tegels. De kleuren van de deklaag van de Granilux tegels zijn echter zeer bijzonder en eigentijds. Alle Granilux tegels hebben een voorname en rustige kleurstelling die uitstekend harmonieert met de kleuren van struiken en planten. De Granilux tegels zijn leverbaar in de formaten 40×40 cm en 30×60 cm.

Siertegels van 20 x 40 cm

Met een tegelformaat van 20 x 40 cm, kunt u net als met stenen verrassende legpatronen maken. Door hun dikte van 6 cm zijn ze niet alleen geschikt voor het maken van paden en terrassen, maar ook voor het bestraten van opritten. De kleuren zijn zo gekozen dat u er onderling prachtige combinaties mee kunt maken.

Granito Nuancé 30 x 30 cm

Als kleurcontrasten, warme kleuren en kleurvastheid voor u trefwoorden zijn bij de keuze van uw sierbestrating, dan is Granito Nuancé de juiste keuze. Door gebruik te maken van twee kleuren natuursteenkorrels in de deklaag van de tegel, ontstaat een prachtige ingetogen nuancering, die in veel stijlen van tuininrichting toepasbaar is. Van de trendy geel/rode kleur, de klassiek romantisch rood/grijze kleur tot de zuidelijke mediterrane sfeer in grijs/gele kleur. Voor elk persoonlijke smaak, overdadig of sober, is in de serie Nuancé een kleur te vinden.

Castlestones, tegels met geschiedenis

castlestone terrastegelsAchter de steile krijtrotsen van Kent begint het zacht glooiende landschap van Zuid-Engeland. Verstilde Middeleeuwse dorpjes met vakwerkhuizen, trotse burchten en kastelen. Een streek waar geschiedenis is geschreven. In de Castlestones is deze sfeer terug te vinden. De fraai gevormde tegels worden geleverd in zes kleuren. De tegels hebben een deklaag met een toeslag van natuurlijke granulaten. De handzame formaten van 15×30 cm, 30×30 cm, 40×40 cm en 30×60 cm zijn eenvoudig te verwerken. Bij het leggen van de stones ontstaat automatisch een onregelmatige voeg, hetgeen het natuurlijk effect versterkt. Met deze Castlestones kan een zeer sfeervolle tuin gerealiseerd worden.

Marlux, uitblinkers in tegels

Het Marlux programma omvat een uitgebreid assortiment siertegels in de afmeting 40×40 cm. De tegels onderscheiden zich door een hoge graad van afwerking in vele uitvoeringen zoals geaderde- en structuurtegels, maar ook tegels met een gestraald en/of geslepen oppervlak. De meeste Marlux tegels zijn behandeld met een impregneer of coating om vervuiling tegen te gaan en onderhoud te vereenvoudigen.

Antico Octagoon

De serie Antico is uitgebreid met een achtkantig Antico Octagoon terras van 280 x 280 cm. Door de eigentijdse, achtkantige vormgeving is dit een echte blikvanger in uw tuin. Voor uitbreiding van het terras kunt u gebruik maken van de standaard 40 x 40 cm tegels, die met gering diagonaal zaagwerk passend zijn aan te sluiten op tegels 40 x 40 cm.

Bradstone terrastegels

Engelse leveranciers hebben de naam dat ze kwaliteit leveren. Dit geldt zeker voor Bradstone (link), de Engelse fabrikant van een serie bijzondere kwaliteitsproducten voor tuin en terras. Bij Bradstone worden de terrastegels op ambachtelijke wijze geproduceerd. Echt natuursteen dient als voorbeeld voor deze tegels. Naar deze originele modellen worden de terrastegels gegoten. Ieder detail van het origineel wordt nauwkeurig weergegeven. Ze vormen zo een goedkoop en eenvoudig te verwerken alternatief voor natuursteen.

Riven

In de Bradstone Riven-serie vindt u de tegels Cotswold, Weathered York en Autumn Gold.
Ze hebben een realistisch gelaagd oppervlak en onregelmatige randen.
Deze tegels zijn bij uitstek geschikt voor het aanleggen van terrassen, paden en patio’s. Alle tegels uit de Riven serie zijn verkrijgbaar in de formaten 45×45 cm en 45×60 cm.

Wetherdale

De Wetherdale tegels van Bradstone herinneren aan pas gehouwen steen. Ze hebben een warme grijsgele kleur en vormen een stijlvol accent in iedere tuin. De Wetherdale kan op vele manieren worden toegepast. De tegels zijn dankzij de randafwerking niet alleen geschikt voor sierbestrating, maar ook als traptreden of als afdekking op muurtjes en pilaren. De Wetherdale is verkrijgbaar in de formaten 45×45 cm en 45×60 cm.
bradstone old town terrastegels

Bradstone Old Town tegels: Engelse traditie in de tuin

Deze tegels worden aangeboden in pakketten van zes vierkante meter bestrating en verkrijgbaar in maar liefst zes verschillende formaten. Het legvoorbeeld voor een wildverband wordt meegeleverd. De Old Town tegels worden geleverd in de kleuren grijs/groen, leder/buff en wit/beige. Ze hebben de kenmerkende eigenschappen van de hele Bradstone serie: een leisteenvormig oppervlak en grillig gevormde randen.

Nieuw Old Cathedral Paving

De typische sfeer die veel Engelse cottage tuinen uitstralen is nu ook te realiseren in België, met de toepassing van de Old Cathedral Paving in een wildverband. In een mix van vier formaten en drie kleuren bruin ontstaat een authentiek tegelpatroon in de kleur antiek bruin. De tegels hebben afmetingen van 66 x 44 cm, 44 x 44 cm, 21 x 44 cm en 21 x 66 cm. De Bradstone Old Cathedral tegels worden geleverd in een wildverbandpakket met een oppervlak van 4,86 m². In de pakketten is een legvoorbeeld bijgevoegd.

Bradstone Kantplank

Naar originele, eikenhouten antieke planken heeft Bradstone deze planken gereproduceerd. De kantplanken hebben een afmeting van 60 x 25 x 4 cm en zijn onder andere toepasbaar als staptegel, terrasomranding of borderafscheiding. Ze zijn verkrijgbaar in de kleur bruin.

Abdijtegels: authentieke tegels terug van weggeweest

Naar authentieke voorbeelden, maar geheel volgens hedendaagse productietechnieken, wordt de serie Abdijtegels vervaardigd. Bepaalde dit plaveisel vroeger het beeld in oude gebouwen en tuinen, nu geven ze de tuin een sfeervolle rustieke uitstraling. de van oudsher bekende bestrating wordt thans in een opvallend aanbod in afmetingen en kleuren geproduceerd. Met een assortiment in de maten 30 x 60, 60 x 60 en 60 x 90 is een Romaans wildverband pakket samengesteld met een oppervlak van 10,8 /m². De Abdijtegels zijn verkrijgbaar in de kleuren lichtgeel en antraciet. Ze worden ook in het formaat 60 x 60 cm geleverd. Het stroeve oppervlak met kleine ‘trilgaatjes” geven de tegels het authentieke karakter.

Tot 40% minder betalen voor klinkerwerken? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Je kan zelfs tot wel 40% besparen op bestrating en klinkerwerken door de prijzen van verschillende bedrijven naast elkaar neer te leggen. Via onze service kan je makkelijk en snel tot wel 6 prijsoffertes aanvragen van bedrijven uit jouw provincie. Binnen 2 minuten geregeld!