Vind de beste klinkerlegger voor jouw project

Gratis offertes vergelijkenKlinkerwerken Haaltert

Wil je klinkers laten leggen? Dan zit je goed op deze pagina. Hier lees je namelijk alles over het aanleggen van een oprit, terras of andere klinkerwerken. Je vindt informatie over wat stratenmakers voor je doen en uit welke klinkerwerken in Haaltert je kunt kiezen.

Ook vind je handige prijsinformatie, zodat je weet waar je ongeveer rekening mee moet houden. Wil je nu alvast weten wat jouw project gaat kosten?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Kies je stratenmaker verstandig en vergelijk eerst verschillende bedrijven op basis van aanbod en prijs. Dankzij deze vrijblijvende offerteservice krijg je altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Besparen? Gratis klinkerwerken offertes vergelijken!

Met onze offerteservice profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je krijgt inzicht in de prijzen van klinkerwerken in je regio.
 • Er is altijd een klinkerlegger in de buurt met een aantrekkelijk aanbod.
 • Je kiest altijd een vakman die bij je wensen past.
 • Je weet zeker dat je niet te veel betaalt!


Wat doet een klinkerlegger in Haaltert?

Een klinkerlegger is een vakman die verantwoordelijk is voor het leggen van klinkers in je tuin, oprit of terras. De specialist weet alles over de verschillende soorten bestrating, de legverbanden en hoe je een goede ondergrond moet aanleggen.

Waarmee is een stratenmaker je graag van dienst?

 • Het aanleggen van een terras in Haaltert
 • Een oprit leggen
 • Klinkers leggen voor een tuinpad, parking of andere bestratingswerken om huis
 • Het uitvoeren van grondwerken ter voorbereiding van het leggen van klinkerbestrating
 • Adviseren over de juiste klinkerstenen voor je budget en wensen
 • Met je meedenken over de juiste bestratingswerken die perfect bij je tuin en huis past

klinkerwerken Haaltert

Waarom kiezen voor klinkers?

Wat zijn de voordelen van klinkerwerken in Haaltert?

 • Voor iedere look is er een geschikte klinker: getrommelde stenen voor een authentieke look of betonklinkers voor budgetbestrating.
 • Klinkerstenen zijn heel sterk en gaan daardoor lange tijd mee.
 • Kies voor een speciaal legverband om een unieke uitstraling te realiseren.
 • Klinkerwerk is eenvoudig te herstellen en vergt weinig onderhoud.

Hoe gaat een klinkerlegger te werk?

Bij het uitvoeren van klinkerwerken doorloopt de vakman in principe de volgende vier stappen:

 1. Grondwerken. Voordat het klinkers leggen kan beginnen, moet de grond egaal gemaakt worden. Zo nodig wordt er grond afgegraven of juist opgehoogd. Ook worden planten die in de weg staan verwijderd.
 2. Klinkers leggen. Wanneer de ondergrond gereed is, begint de vakman met het leggen van de klinkers. Hij doet dit in een legverband, dat ervoor zorgt dat de klinkerwerken stevig zijn én er mooi uitzien.
 3. Aantrillen. Door de klinkerstenen aan te trillen zorgt de specialist ervoor dat de klinkerwerken stevig zijn en niet wegzakken.
 4. Voegen. Om ervoor te zorgen dat de stenen op hun plek blijven liggen, voegt de vakman het straatwerk. Daarvoor kan hij voegzand gebruiken. Dit kruipt vanzelf tussen de stenen. Ook kun je laten voegen met voegmortel. Dan hoef je nooit meer onkruid te wieden!

Benieuwd naar de prijzen van klinkerleggers? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

klinkerlegger Haaltert

Om welke klinkerwerken gaat het?

Welke klinkerwerken kun je in Haaltert laten uitvoeren?

 • Oprit aanleggen in Haaltert: bij de bestrating van een oprit moet de zware belasting van auto’s aankunnen. Daarom zijn alleen dikke stenen geschikt. Een elleboogverband of visgraatverband geeft ook extra stevigheid.
 • Terras aanleggen: met klinkerstenen zijn niet alleen rechte, maar ook ronde vormen mogelijk. Met de vele vormen en kleuren waarin klinkers verkrijgbaar zijn, vind je altijd de perfecte terrasbestrating.
 • Tuinpad aanleggen: met een strak tuinpad loop je gemakkelijk naar je achterdeur, tuinpoort of – schuur.
 • Overige klussen: hierbij moet je denken aan het reinigen van klinkers of het adviseren over de meest geschikte materialen.

Klinkers leggen prijs

De prijs van klinkerwerken bestaat grotendeels uit arbeidskosten en materiaalkosten. Stratenmakers kosten gemiddeld €10,- tot €14,- per m², of €30,- tot €50,- per uur.

Wat betreft de klinkerstenen zijn betonklinkers met een gemiddelde prijs van €10,- tot €25,- per m² de goedkoopste optie. Kleiklinkers kosten gemiddeld €20,- tot €45,- per m². Wil je een strakke afwerking? Opsluitbanden zorgen voor extra stevigheid en een mooie uitstraling voor gemiddeld €2,- tot €5,- per m².

In de volgende prijstabel vind je meer richtprijzen van klinkerwerken in Haaltert. Wil je liever weten wat de prijs is van klinkers leggen bij jou in de tuin? Vraag dan gratis én vrijblijvende offertes aan!

Wat kost klinkers leggen?

Klus / benodigdheden Gemiddelde kosten in [jaartal] inclusief btw*
Stratenmaker per m² €10,- tot €14,- per m²
Stratenmaker per uur €30,- tot €50,- per uur
Betonklinker €10,- tot €25,- per m²
Kleiklinker €20,- tot €45,- per m²
Ophoogzand €40,- tot €60,- per m³ (goed voor 20 m²)
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter
Palissadebanden €8,- tot €14,- per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijs per uur of prijs per m²?

In de prijstabel zie je dat stratenmakers een prijs per uur of per vierkante meter hanteren. Wanneer is welke prijsafspraak verstandig?

In het geval van grote klussen spreek je best een prijs per vierkante meter af. Dan weet je van tevoren precies wat je moet betalen, ook wanneer de klus iets langer duurt.

Bij kleine klinkerwerken kan de vakman goed inschatten hoeveel tijd hij daarvoor nodig heeft. Dan spreekt bij meestal een prijs per uur met je af.


Klinkerlegger in Haaltert gezocht?

Je vindt gemakkelijk de vakman met het beste aanbod!

Gratis - Vrijblijvend

Welke soorten klinkers zijn er?

Wanneer je klinkerwerken in Haaltert wilt laten uitvoeren, zie je snel dat je keuze uit verschillende soorten klinkerstenen hebt. Over het algemeen kun je uit de volgende drie soorten kiezen:

 • Kleiklinkers
 • Betonklinkers
 • Natuursteen klinkers

Wil je meer weten? Lees dan snel verder op deze pagina!Navigeer op deze pagina verder naar:Kleiklinkers

Kleiklinkers worden ook wel keramische klinkerstenen genoemd. Ze worden van gebakken klei gemaakt en zijn daardoor volledig natuurproduct. Je hebt keuze uit vele kleuren, zoals blauw, rood, zwart, geel en blauw. Ook zijn bonte klinkerstenen mogelijk. Deze klinkerstenen zijn zeer geschikt voor bestratingen omdat ze kleurvast en duurzaam zijn.

De prijs van kleiklinkers ligt op gemiddeld €20,- tot €45,- per m².

Betonklinkers

Betonklinkers zijn ook in verschillende varianten te vinden. Het voordeel van betonbestrating is dat het relatief goedkoop is, maar wel heel duurzaam. De klinkerstenen zijn heel stevig en dik, waardoor ze ook zware belasting kunnen dragen. Het nadeel is dat de kleur na verloop van tijd vervaagt.

De gemiddelde prijs van betonklinkers ligt tussen de €10,- en €25,- per m².

Natuursteen klinkers

Dat natuursteen een duurzaam en milieuvriendelijk product is, wist je vast al. Dat tuintegels of sierbestrating in natuursteen zeer populair is, weet je vast ook. Maar wist je wel dat er ook klinkerstenen van natuursteen gemaakt worden? Deze worden vaak als aanvulling op grotere tuintegels toegepast bij het aanleggen van een terras in Haaltert.

De prijs van natuursteen ligt relatief hoger dan andere klinkerstenen.

Klinkers reinigen: hoe werkt dat?

Mos en algen zorgen ervoor dat bestratingswerken na verloop van tijd dat er een lelijke, groene aanslag op je terras of oprit komt. Op je oprit kunnen olievlekken komen en ook verfspatten komen veel voor.

Hoe zorgt een vakman ervoor dat je klinkerwerken weer proper zijn?

In de meeste gevallen gebruikt de specialist een hogedrukspuit om alle klinkerstenen weer helemaal schoon te maken. Hij zorgt ervoor dat hij dit op de juiste manier doet, zodat de stenen niet beschadigd worden door de harde waterstraal. Bij ernstige vervuiling gebruikt hij een chemisch reinigingsmiddel. Na het klinkers reinigen strooit de bestrater voegzand over de bestratingswerken, om ervoor te zorgen dat nieuwe mosgroei vertraagd wordt.

Andere soorten bestrating

Je hebt naast klinkerbestrating ook keuze uit andere soorten bestrating, zoals sierbestrating. Welke soorten tuinbestrating zijn er nog meer?

 • Kasseien: kasseien leggen is een eeuwenoude ambacht. De kinderkopjes zijn ideaal voor een terras of oprit aanleggen en geven een zeker charme aan je sierbestrating.
 • Blauwe hardsteen: deze veel gekozen natuursteen tegels herken je aan een natuurlijk uiterlijk in een donkere blauw-grijze kleur. De harde steen kan zeer goed tegen weersinvloeden en vergt weinig onderhoud.
 • Waaltjes: deze Hollandse klinkerkeien worden gekenmerkt door hun vaste afmetingen. De toepassingen zijn oneindig, omdat waaltjes in allerlei vormen gelegd kunnen worden. Ook zijn ze sterk genoeg voor de aanleg van een parking.
 • Grind: dit is relatief goedkoop en snel gelegd. Vaak wordt grind in combinatie met andere sierbestrating toegepast.

Wil je klinkerwerken in Haaltert laten uitvoeren?

Kies de klinkerlegger met de beste prijs!

Gratis offertes vergelijken


aanleg oprit Haaltert

Oprit aanleggen Haaltert

Een oprit of parking leggen is aan speciale eisen gebonden, omdat de klinkerwerken bestand moeten zijn tegen de zware belasting van een auto. Wat zijn de eisen van de aanleg van een oprit in Haaltert? Ten eerste moeten de klinkerstenen minimaal 6, maar liever 8 centimeter dik zijn. Dunnere klinkerstenen kunnen breken onder het zware gewicht van auto’s.

Daarnaast moeten de klinkerstenen in een stevig bestratingsverband gelegd worden. Het elleboogverband of keperverbanden zorgen ervoor dat de kans op verzakking of verschuiving van de tuinbestrating zo klein mogelijk is. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor opsluitbanden. Deze zorgen ervoor dat de klinkerstenen geen ruimte hebben om te verschuiven als je er met je auto overheen rijdt. Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes.Welke materialen voor oprit aanleggen?

Heb je een tweede auto gekocht en wil je nu een plek om die dagelijks te parkeren? Of wil je de parking van je woning vernieuwen? Klinkerstenen zijn zeer geschikt als opritbestrating, maar daarnaast heb je meer materialen nodig.

Welke materialen zijn nodig voor de aanleg van een oprit in Haaltert?

Voor de stevigheid van een parking is het belangrijk dat de ondergrond egaal en glad is. Daar gebruikt een bestratingsspecialist ophoogzand voor. Daarnaast laat je best ook opsluitbanden leggen voor extra stevigheid. Wil je een bloemperk of een verhoging naast de parking? Dan gebruikt de klinkerlegger palissadebanden. Je kunt er ook voor kiezen om je parking te laten asfalteren in plaats van te bestraten. In de volgende prijstabel vind je prijsvoorbeelden van de verschillende opties.

Welke klinkers zijn geschikt voor je oprit?

Wil je een parking realiseren? Zoals eerder gezegd is niet iedere klinkersteen daar geschikt voor. Omdat je met een auto over de parking heen rijdt, moeten de stenen een zware belasting aan kunnen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste klinkerstenen kiest. Deze moeten minimaal 6 centimeter dik zijn, maar nog liever 8 centimeter.

Welk materiaal is geschikt?

Zowel betonklinkers als kleiklinkers zijn zeer sterk en goed bestand tegen de zware belasting van rijdende auto’s. Natuursteen klinkers zijn niet geschikt voor het leggen van deze tuinbestrating. Naast dat deze vaak te dun zijn, is natuursteen ook te zacht, waardoor het gemakkelijk breekt.

Welk bestratingsverband voor je oprit? Voor de stevigheid het elleboogverband of een keperverband het meest geschikt. Hierbij worden de stenen haaks op elkaar gelegd, waardoor ze steviger liggen.

Vakkundig en snel een oprit aanleggen

Bekijk in deze video hoe het bestraten van een oprit werkt.


Oprit aanleggen: prijs per m²

Wil je weten wat een oprit aanleggen in Haaltert kost? De totaalprijs is afhankelijk van de grootte van je oprit. Klinkerstenen kosten tussen de €20,- en €45,- per m². Daarnaast moet je rekening houden arbeidskosten van gemiddeld €10,- tot €14,- per m².

Daar komen echter vaak nog wel kosten bij. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld ophoogzand, dat ongeveer €40,- tot €50,- kost voor de aanleg van een oprit. Opsluitbanden zorgen daarnaast voor extra stevigheid, voor een prijs van €2,- tot €5,- per meter.

Een standaard parking heeft een oppervlakte van ongeveer 15 vierkante meter. Wat kost de aanleg van een oprit dan in totaal? Voor 15 vierkante meter ligt de prijs op ongeveer €735,-.

In de volgende prijstabel vind je meer prijsvoorbeelden.

Wat kost een oprit aanleggen?

Type oprit Gemiddelde kosten in [jaartal] per m², inclusief btw*
Grind en split Vanaf €10,-
Klinkers €20,- tot €45,-
Gestort beton €35,- tot €50,-
Tegels €15,- tot €65,-
Asfalt €35,- tot €150,-
Ophoogzand €40,- tot €60,- per m³ (goed voor 20 m²)
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter
Palissadebanden €8,- tot €14,- per meter
Stratenmaker €10,- tot €14,- per m²
€30,- tot €50,- per uur

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten per m², inclusief btw. Meer weten over de exacte prijzen? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.


Aanleg van een oprit in Haaltert?

Vergelijk offertes & bespaar op de kostprijs voor het aanleggen van je oprit.

Gratis offertes vergelijken


terras aanleggen Haaltert

Terras aanleggen Haaltert

Met een terras zorg je er niet alleen voor dat je tuin er mooi uit gaat zien, je profiteert ook het gehele seizoen van een mooie buitenzithoek. En die kun je geheel naar je eigen smaak aanpassen! Kies bijvoorbeeld voor donkere klinkers in een recht bestratingsverband voor een strakke look. Liever een landelijke uitstraling? Dan kies je best voor getrommelde klinkers in bijvoorbeeld een visgraatverband.

Naast steensoorten en legverbanden heb je bij deze bestratingswerken ook nog keuze uit verschillende kleuren klinkers. Deze zijn in natuurlijke kleuren, zoals rood, bruin of blauw-grijs verkrijgbaar, maar ook in opvallende kleuren, zoals wit of geel. Daarnaast kun je ook klinkers combineren met grind. Je hebt dus alle keuze met een terras aanleggen in Haaltert. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag.Welke materialen voor terras aanleggen?

Met klinkers of terrastegels kun je prachtige sierbestrating lagen leggen. Naast de klinkers zelf zijn er ook andere materialen nodig voor terras aanleggen in Haaltert. Welke materialen zijn dat?

Voordat het klinkers leggen daadwerkelijk kan beginnen, moet de ondergrond egaal gemaakt worden. Daar gebruikt de vakman ophoogzand voor. Ditzelfde zand wordt later als voegzand gebruikt, om ervoor te zorgen dat de stenen goed op hun plaats blijven liggen.

Wil je een unieke combinatie van materialen? Combineer dan klinkerbestrating met grind. Grind heeft als voordelen dat het niet duur is en bovendien snel gelegd. Samen met de klinkerstenen geef je een unieke en chique uitstraling aan je tuin. Of kies voor waterdoorlatende klinkers, zodat er nooit plassen water op blijven liggen.

Welke klinkers voor het terras gebruiken?

Welke klinkerstenen kun je kiezen voor een terras aanleggen in Haaltert?

 • Voor goedkope klinkers kies je voor betonklinkers. Deze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en goed bestand tegen weersinvloeden. Wel worden ze sneller vuil en verliezen ze na verloop van tijd hun kleur.
 • Kleiklinkers geven een zeer authentieke uitstraling aan opritten en terrassen. De prijs ligt hoger dan die van betonklinkers, maar deze stenen zijn wel kleurvast en minder gevoelig voor vervuiling.
 • Echt luxueuze klinkers zijn die van natuursteen. Deze zijn zeer geschikt voor terrassen en geven een natuurlijke en elegante uitstraling.

Daarnaast heb je keuze uit allerlei legverbanden, zoals het strakke halfsteensverband, het speelse blokverband of het authentieke visgraadverband.

Terras aanleggen prijs

Klinkerstenen leggen kosten ongeveer tussen de €20,- en €45,- per m². Ophoogzand voor 20 vierkante meter kost ongeveer €40,- tot €60,-. En stratenmakers kosten gemiddeld €10,- tot €14,- per m².

Met welke totaalprijzen moet je dan rekening houden?

Het klinkers leggen van een voordeling terras met betonbestrating kost ongeveer €600,-. Een gemiddeld terras van gebakken klinkerstenen kost ongeveer €800,- en een luxe terras in een sierlijk legpatroon heeft een gemiddelde prijs van €1.300,- in totaal.

In het volgende prijsoverzicht vind je meer richtprijzen. Wil je liever exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan! Deze offerteservice is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Wat kost een terras aanleggen?

Type terras Gemiddelde kosten in [jaartal] per m², inclusief btw*
Grind/split Vanaf €10,-
Klinkers €20,- tot €45,-
Tegels €15,- tot €65,-
Ophoogzand (en voegzand) €40,- tot €60,- per m³ (goed voor 20 m²)
Stratenmaker €10,- tot €14,- per m²
€30,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Klinkerlegger gezocht voor terras aanleggen in Haaltert?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen


tuinpad aanleggen

Tuinpad aanleggen

Wil je een tuinpad aanleggen om je tuin te verfraaien? Of krijg je steeds natte voeten als je naar je tuinschuur wilt lopen? Deze tuinbestrating is niet alleen erg nuttig, ze vormen ook een mooie route langs je beplanting en verhogen daarmee de uitstraling van je tuin.

Waarom voor klinkers kiezen?

Het voordeel van klinkers is dat ze weinig onderhoud vereisen. Ook is de levensduur erg lang. Daarnaast is er veel keuze in de vorm en kleur klinkers die verkrijgbaar zijn. Je kun je klinkerwerken echt helemaal aan je eigen wensen aanpassen. Weet je niet wat je moet kiezen? Een vakkundige stratenmaker denkt graag met je mee en komt met creatieve oplossingen voor de aanleg van je tuinpad.

Welk legverband bij klinkerwerken?

Door hun smalle vorm kunnen klinkerstenen in allerlei patronen gelegd worden. Deze patronen noemen we ook wel legverbanden of bestratingsverbanden. De verbanden zorgen niet alleen voor een sierlijk effect, maar dragen vaak ook bij aan de stevigheid van de klinkerwerken.

Kies bijvoorbeeld voor klinkerwerken in het strakke halfsteensverband, dat je tevens diagonaal kun laten leggen. Ook kun je kiezen voor het blokverband. Daarbij worden vierkanten gecreëerd van twee of meer tegels. Het elleboogverband ken je vast, ook deze is diagonaal mogelijk.

Dat is nog niet alles!

Door de smalle vorm van klinkers is het ook mogelijk om deze in ronde verbanden te laten leggen. Zo realiseer je bijvoorbeeld een rond terras.

Vergunning nodig?

Wil je je tuin laten betegelen? Waarschijnlijk heb je voor klinkerwerken in Haaltert geen vergunning nodig, maar er zijn enkele uitzonderingen.

Hoe zit het met een vergunning of de meldingsplicht?

 • Voor het aanleggen van verharde constructies in je tuin heb je in principe een omgevingsvergunning nodig, maar voor de meeste tuinbestrating een vrijstelling. Voor een extra parking in de voortuin heb je wel een vergunning nodig. Meer weten? Kijk op omgevingsloketvlaanderen.be.
 • Ook al heb je geen vergunning nodig, in sommige gevallen geldt wel een meldingsplicht. Je moet klinkerwerken melden wanneer deze meer dan 80 vierkante meter bedragen. Meer informatie vind je op
  vlaanderen.be.

Recent aangevraagde offertes voor klinkerwerken:


Nieuw oprit aanleggen in - Sint-Niklaas
Terras van 15 m² aanleggen in - Aalst
Tuinpad aanleggen in - Beveren
Advies geven over type bestrating in - Dendermonde
Kleiklinkers leggen in - Lokeren
Klinkers reinigen in - Ninove
Kasseien aanleggen in Evergem
Betonklinkers plaatsen in - Geraardsbergen
Advisering over legverband in - Oudenaarde
Oprit met grind in - Deinze

klinkers leggen Haaltert

Klinkerwerken Haaltert? Gratis offertes vergelijken!

De aanleg van een oprit, terras of tuinpad van klinkers maakt je tuin mooier. Bovendien hebben klinkers een zeer lange levensduur. Klinkerlegger gezocht voor klinkerwerken in Haaltert?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt eenmalig een aantal gratis én vrijblijvende klinkerwerken offertes. Door deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod, weet je zeker dat je een klinkerlegger vindt die precies aan je wensen voldoet. Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt!


Gratis klinkerwerken offertes vergelijken