Vind de beste klinkerlegger voor jouw project

Gratis offertes vergelijkenKlinkerwerken Vosselaar

Klinkerwerken geven je tuin een prachtige uitstraling. Klinkers zijn in vele verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar, waardoor je altijd de juiste uitstraling vindt.

Op deze pagina lees je alles over verschillende klinkerwerken in Vosselaar voor tuinpaden, opritten en terrassen. Je leest over de beste klinkerkeuze en het nut van voegzand. Ook vind je handige prijsinformatie.

Met een professionele stratenmaker ben je altijd verzekerd van een strak resultaat, waar je lang van geniet. Vakkundige klinkerlegger gezocht voor het leggen van klinkerstenen?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Dankzij deze vrijblijvende offerteservice profiteer je altijd van de beste kwaliteit voor de laagste prijs. De offertes zijn geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit nergens aan vast!

Besparen? Gratis klinkerwerken offertes vergelijken!

Heb je een klinkerlegger nodig? Kies je vakman verstandig en maak gebruik onze gratis en vrijblijvende offerteservice. Daarmee profiteer je van de volgende voordelen:

 • Dankzij de offerteservice vind je gemakkelijk een goede bestrater uit de buurt.
 • Je hoeft slechts één aanvraag te doen om prijsinformatie van meerdere bedrijven te krijgen.
 • Je krijgt inzicht in de prijs van klinkers leggen in je regio, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt!


Wat doet een klinkerlegger in Vosselaar?

Wanneer je een nieuw terras of oprit wil laten aanleggen, dan schakel je daar best een vakkundige klinkerlegger voor in. Dan weet je zeker dat je lange tijd zult genieten van je nieuwe terras of parking. Klinkers leggen is namelijk echt vakwerk.

Waar kun je een bestratingsspecialist zoal voor inschakelen?

 • Een oprit aanleggen in Vosselaar
 • De aanleg van een terras of parking
 • Klinkers leggen voor het realiseren van een tuinpad
 • Het uitvoeren van grondwerken om de ondergrond glad te maken voor de klinkerwerken
 • Je helpen met leuke ideeën wat betreft steenkleur en legverbanden
 • Persoonlijk advies geven over de beste klinkerkeuze voor jouw situatie

klinkerwerken Vosselaar

Waarom kiezen voor klinkers?

Door te kiezen voor klinkerwerken, profiteer je van veel voordelen:

 • Klinkerstenen zijn heel sterk en hebben daardoor een lange levensduur.
 • Je hebt keuze uit verschillende legverbanden die ieder een eigen uitstraling hebben.
 • Klinkerstenen zijn in vele kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Je vindt altijd de juiste look voor jouw tuin.
 • Bij schade is herstellen eenvoudig en je hoeft ook weinig onderhoud te plegen.

Hoe gaat een klinkerlegger te werk?

Bij het leggen van klinkers verloopt de vakman doorgaans de volgende vier stappen:

 1. Grondwerken. Om de ondergrond geschikt te maken voor de klinkerwerken, verwijdert de klinkerlegger eerst zo nodig beplanting die in de weg staat. Daarna maakt hij de grond egaal, door grond af te graven of door stukken op te hogen.
 2. Klinkers leggen. Specialisten kunnen klinkers in verschillende bestratingsverbanden leggen, die er mooi uitzien en daarnaast voor extra stevigheid zorgen.
 3. Aantrillen. Om ervoor te zorgen dat de klinkerstenen netjes blijven liggen, trilt de specialist ze aan met een trilplaat.
 4. Voegen. Voor nog meer stevigheid strooit de bestratingsspecialist voegzand over de klinkerwerken. Dat kruipt vanzelf tussen de stenen, maar moet iedere paar jaar herhaald worden. Voor permanent onkruidvrij klinkerwerk laat je de vakman met voegmortel voegen.

Benieuwd naar de prijzen van klinkerleggers? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

klinkerlegger in Vosselaar

Om welke klinkerwerken gaat het?

Voor welke klinkerwerken in Vosselaar schakel je een stratenmaker in?

 • Aanleg van een oprit: de klinkerlegger zorgt voor een stevig geheel door dikke en sterke stenen te gebruiken. Daarnaast legt hij ze in een elleboogverband of visgraatverband, zodat je er zonder probleem met een auto op kunt rijden.
 • Terras aanleggen: je geniet het gehele zomerseizoen van een prachtige zitplek buiten. Je hebt keuze uit verschillend kleuren klinkers en prachtige legpatronen.
 • Tuinpad aanleggen: zodat je gemakkelijk van A naar B loopt, of een mooie route tussen de beplanting in je tuin door.
 • Overige klussen: daarbij moet je denken aan persoonlijk advies geven over geschikte legverbanden of het reinigen van klinkers.

Klinkers leggen prijs

De prijs van klinkerwerken in Vosselaar bestaat voornamelijk uit arbeidskosten en materiaalkosten.

Betonklinkers leggen is het goedkoopst. Die kosten gemiddeld tussen de €10,- en €25,- per m². Kleiklinkers zijn duurder, maar ook beter bestand tegen vervuiling. Bovendien gaan ze langer mee. De prijs van kleiklinkers is gemiddeld €20,- tot €45,- per m². Ophoogzand kost €40,- tot €60,- per m³ en opsluitbanden koop je voor ongeveer €2,- tot €5,- per meter.

Wat kost een bestratingsspecialist? Een vakman kost €10,- tot €14,- per m² of €30,- tot €50,- per uur, afhankelijk van wat je met hem afspreekt.

In de volgende tabel vind je een handig overzicht van gemiddelde prijzen.

Wat kost klinkers leggen?

Klus / benodigdheden Gemiddelde kosten in [jaartal] inclusief btw*
Stratenmaker per m² €10,- tot €14,- per m²
Stratenmaker per uur €30,- tot €50,- per uur
Betonklinker €10,- tot €25,- per m²
Kleiklinker €20,- tot €45,- per m²
Ophoogzand €40,- tot €60,- per m³ (goed voor 20 m²)
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter
Palissadebanden €8,- tot €14,- per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijs per uur of prijs per m²?

In bovenstaande prijstabel kun je zien dat stratenmakers op twee verschillende manieren hun arbeidskosten verrekenen: per uur of per vierkante meter. Wanneer maak je welke prijsafspraak?

Bij kleine klussen spreken stratenmakers vaak een prijs per vierkante meter af. Ze kunnen dan namelijk van tevoren goed inschatten hoe lang ze met de klus bezig zijn.

Wil je veel klinkerwerken laten uitvoeren, of in ingewikkelde patronen? Dan is het verstandiger om een vaste prijs per vierkante meter voor het leggen af te spreken. Je komt dan nooit voor vervelende verrassingen te staan wanneer de klus wat meer tijd kost.


Besparen op klinkerwerken in Vosselaar?

Vergelijk offertes en vind snel een betaalbare klinkerlegger.

Gratis - Vrijblijvend

Welke soorten klinkers zijn er?

Er zijn veel verschillende keuzes voor klinkers wanneer je klinkerwerken in Vosselaar laat uitvoeren. Zo kun je verschillende kleuren, materialen en vormen kiezen. Over het algemeen kun je uit de volgende drie soorten kiezen:

 • Kleiklinkers
 • Betonklinkers
 • Natuursteen klinkers

Lees snel verder op deze pagina voor meer informatie over de verschillende klinkersoorten.Navigeer op deze pagina verder naar:Kleiklinkers

Kleiklinkers, ook wel keramische klinkers of gebakken klinkers genoemd, zijn zeer charmante stenen, omdat ze volledig op natuurlijke wijze gemaakt worden. De stenen worden vervaardigd door gedroogde rivierklei te bakken op een erg hoge temperatuur.

Dat maakt dat kleiklinkers zeer sterk zijn en daardoor ook een lange levensduur hebben. Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en zijn ook erg kleurvast.

Kleiklinkers kosten gemiddeld €20,- tot €45,- per m².

Betonklinkers

Wanneer je goedkope klinkers zoekt, zijn betonklinkers de beste keuze. Deze voordelige klinkers zijn ook erg stevig, waardoor ze ook voor het aanleggen van een oprit geschikt zijn. Je hebt keuze uit veel verschillende kleuren.

Wel zijn betonklinkers gevoelig voor vervuiling en vervaagt de kleur na verloop van tijd.

Daar staat wel de voordelige prijs tegenover: betonklinkers kosten gemiddeld €10,- tot €25,- per m².

Natuursteen klinkers

Wil je een terras aanleggen? Kijk dan ook eens naar natuursteen klinkers. Deze sierlijke stenen zijn goed te combineren met grote tegels van natuursteen. Natuursteen is milieuvriendelijk en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je geeft je terras een tijdloze en chique uitstraling.

De prijs van natuursteen klinkers is hoger dan die van andere klinkersoorten.

Klinkers reinigen: hoe werkt dat?

Je kent het vast wel: na enkele jaren zien je klinkerwerken er niet mooi meer uit, omdat er een groene aanslag op zit. Deze alg en mossen zien er niet alleen lelijk uit, maar kunnen je tuinpad ook glad maken wanneer het regent. Op de klinkers van je oprit kunnen tevens olievlekken ontstaan.

Hoe pakt een bestratingsspecialist dit probleem aan?

In de meeste gevallen maakt hij je klinkerbestrating weer helemaal proper met een hogedrukspuit. Hij zorgt er uiteraard voor dat de harde straal de stenen niet beschadigd. Bij ernstiger vervuiling gebruikt de vakman vaak ook een chemisch reinigingsmiddel. Na het reinigen strooit hij nieuw voegzand over de klinkerwerken, zodat de vervuiling minder snel terugkomt.

Andere soorten bestrating

Naast klinkerbestrating voor de aanleg van je terras of oprit in Vosselaar heb je ook keuze uit andere soorten sierbestrating:

 • Waaltjes, of Hollandse klinkerkeien, herken je gemakkelijk aan de vaste afmetingen van 21 bij 5 bij 10 centimeter. Deze stenen zijn voor zowel het leggen van je terras als parking geschikt en kunnen in allerlei vormen gelegd worden.
 • Een andere populaire keuze is tegels van blauwe hardsteen. Dit natuursteen heeft een typische donkerblauw-grijze kleur. Deze blauwe hardsteen word veel gebruikt voor een terras aanleggen in Vosselaar.
 • Je kent kasseien misschien beter onder de naam kinderkopjes. Kasseien leggen wordt al eeuwen lang toegepast voor de aanleg van allerlei straatwerken gebruikt.
 • Wil je een goedkope en snelle optie? Grind heeft verschillende voordelen en kan goed gecombineerd worden met andere bestratingssoorten.

Klinkerlegger in Vosselaar gezocht?

Je vindt gemakkelijk de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken


oprit aanleggen Vosselaar

Oprit aanleggen Vosselaar

De aanleg van een oprit in Vosselaar moet op een speciale manier gebeuren, omdat de parking anders niet tegen de zware belasting van een rijdende auto opgewassen is.

Waar moeten de klinkers van een oprit aan voldoen?

Ten eerste moeten de klinkers van stevig materiaal gemaakt zijn. Natuursteen is daardoor niet geschikt. Best kies je voor gebakken klinkerstenen of betonklinkers. Daarnaast moeten de stenen minimaal 6 centimeter dik zijn. Het is beter om zelfs voor 8 centimeter dikte te kiezen. Dan weet je zeker dat de stenen bestand zijn tegen het zware gewicht van auto’s. Ook kun je kiezen voor waterdoorlatende klinkers.

Weet je niet welke klinkers je moet kiezen? Een stratenmaker geeft je graag persoonlijk en deskundig advies. Vraag gratis offertes aan.Welke materialen voor oprit aanleggen?

Voor de stevigheid van een parking is het belangrijk dat je de juiste klinkers kiest, maar daarnaast zijn er meer materialen nodig.

Om ervoor te zorgen dat de klinkerstenen goed blijven liggen, is een egale ondergrond belangrijk. Om de ondergrond helemaal glad te maken gebruikt de vakman ophoogzand. Daarnaast is het verstandig om de parking in te sluiten met opsluitbanden. Deze houden de stenen goed op hun plek.

Wil je naast de oprit een verhoogd bloemperk? Dan heb je ook palissadebanden nodig. Dit zijn eigenlijk verhoogde opsluitbanden. Ook kun je ervoor kiezen om je oprit te laten asfalteren. In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van verschillende richtprijzen.

Welke klinkers zijn geschikt voor je oprit?

Heb je een tweede auto gekocht en wil je graag een extra parking realiseren? Dan is de keuze voor de klinkerstenen erg belangrijk. Alleen klinkers die minimaal 6 centimeter dik zijn, kunnen de zware belasting van een rijdende auto aan. Nog liever kiest u voor stenen van 8 centimeter dik zijn.

Welke klinkersoort is geschikt?

Zowel betonklinkers als gebakken klinkerstenen zijn geschikt voor de aanleg van een oprit. Natuursteen klinkers zijn te breekbaar en daardoor niet geschikt voor de aanleg van een parking.

Hoe zit het met bestratingsverbanden? Een stevig legverband zorgt ervoor dat de stenen beter op hun plek blijven liggen. Bij de aanleg van opritten wordt vaak gekozen voor het stevige elleboogverband of een keperverband.

Vakkundig en snel een oprit aanleggen

Bekijk in deze video hoe het bestraten van een oprit werkt.


Oprit aanleggen: prijs per m²

De totaalprijs van een oprit van standaard grootte ligt op gemiddeld €375,-. Hoe is deze prijs opgebouwd?

Een standaard oprit heeft een oppervlakte van 15 vierkante meter. De klinkerstenen kosten gemiddeld tussen de €20,- en €45,- per m². De arbeidskosten bedragen gemiddeld €10,- tot €14,- per m².

Daarnaast moet je rekening houden met de kosten voor andere materialen. Ophoogzand kost ongeveer €40,- tot €50,- voor de aanleg van een oprit. Voor een extra stevige bestrating laat je ook opsluitbanden leggen. Die hebben een gemiddelde prijs van €2,- tot €5,- per meter.

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van prijzen van klinkers leggen voor een parking. Zo kun je zelf gemakkelijk uitrekenen waar je ongeveer rekening mee moet houden.

Wat kost een oprit aanleggen?

Type oprit Gemiddelde kosten in [jaartal] per m², inclusief btw*
Grind en split Vanaf €10,-
Klinkers €20,- tot €45,-
Gestort beton €35,- tot €50,-
Tegels €15,- tot €65,-
Asfalt €35,- tot €150,-
Ophoogzand €40,- tot €60,- per m³ (goed voor 20 m²)
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter
Palissadebanden €8,- tot €14,- per meter
Stratenmaker €10,- tot €14,- per m²
€30,- tot €50,- per uur

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten per m², inclusief btw. Meer weten over de exacte prijzen? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.


Aanleg van een oprit in Vosselaar?

Vergelijk offertes & bespaar op de kostprijs voor het aanleggen van je oprit.

Gratis offertes vergelijken


terras aanleggen Vosselaar

Terras aanleggen Vosselaar

Houd je ervan om ’s zomers buiten te zitten? Met een nieuw terras geniet je niet alleen van het mooie weer, maar ook van prachtige klinkerwerken. Een mooi terras aanleggen in Vosselaar is een aanwinst voor je tuin.

Je kunt bij de aanleg van een terras uit veel verschillende klinkerstenen kiezen in verschillende kleuren. Ook zijn er bonte stenen verkrijgbaar, die meerdere kleuren hebben. Je hebt keuze uit natuurlijke kleuren, zoals blauwgrijs of rood, maar ook opvallender kleuren, zoals wit, geel of zwart. Met de juiste steen- en kleurkeuze pas je het terras geheel aan aan de stijl van jou tuin en woning.

Daarnaast heb je bij deze bestratingswerken keuze uit verschillende bestratingsverbanden. Kies bijvoorbeeld voor het vierkante blokverband of juist voor het speelse wildverband. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag.Welke materialen voor terras aanleggen?

Wil je een terras aanleggen in Vosselaar? Voor de aanleg van deze bestratingswerken zijn verschillende materialen nodig.

Ten eerste moet namelijk de ondergrond klaargemaakt worden. De klinkerlegger maakt de grond met speciaal ophoogzand helemaal egaals is. Desnoods graaft hij te hoge grond af. Het ophoogzand wordt na het straten ook gebruikt, maar dan als voegzand. Dit voegzand zorgt ervoor dat de sierbestrating niet verschuift.

Combineer met grind!

Een van de voordelen van klinkerbestrating is dat het goed met andere materialen gecombineerd kan worden. Zo ook met grind. Grind is erg populair omdat het relatief goedkoop is en snel gelegd kan worden.

Welke klinkers voor het terras gebruiken?

Je hebt een ruime keuze uit verschillende klinkersoorten en terrastegels. Betonbestrating is erg populair, omdat het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en niet duur is. Het nadeel van tuinbestrating van betonklinkers is dat het gevoelig is voor vervuiling en dat de kleur na een aantal jaren verbleekt.

Wil je vuilbestendige en kleurvaste bestratingswerken? Dan is de keuze voor gebakken klinkerstenen de beste. Wel zijn deze stenen duurder.

Ook kun je kiezen voor grotere tegels van natuursteen. Daarmee creëer een tijdloze en chique uitstraling in je tuin.

Met legpatronen kies je de stijl die bij jou past. Ga bijvoorbeeld voor het klassieke visgraatverband of juist het strakke halfsteensverband.

Terras aanleggen prijs

Tegels leggen kosten gemiddeld tussen de €15,- en €65,- per m² en klinkers leggen tussen de €20,- en €45,- per m². Daarnaast moet je bij de aanleg van terrassen rekening houden met arbeidskosten en de kosten voor overige materialen.

Op welke totaalprijzen moet je ongeveer rekenen?

De aanleg van een voordelig terras met betonklinkers kost ongeveer €600,-. Wil je een stapje luxer, dan kies je voor bestratingswerken met gebakken klinkerstenen. Dit kost gemiddeld €900,-. Een luxe terras in een ingewikkelder legpatroon kost gemiddeld €1.300,-.

In het volgende prijsoverzicht zie je verschillende richtprijzen van sierbestrating, zoals de prijzen van klinkers. Zo weet je waar je ongeveer rekening mee moet houden.

Wat kost een terras aanleggen?

Type terras Gemiddelde kosten in [jaartal] per m², inclusief btw*
Grind/split Vanaf €10,-
Klinkers €20,- tot €45,-
Tegels €15,- tot €65,-
Ophoogzand (en voegzand) €40,- tot €60,- per m³ (goed voor 20 m²)
Stratenmaker €10,- tot €14,- per m²
€30,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Klinkerlegger gezocht voor terras aanleggen in Vosselaar?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen


tuinpad aanleggen Vosselaar

Tuinpad aanleggen

Het aanleggen van een tuinpad verfraait je tuin. Je hebt een mooie route om van bijvoorbeeld de achterdeur naar de tuinschuur te lopen, langs de beplanting in je tuin. Zo is deze tuinbestrating niet alleen nuttig, maar verhogen ze ook de uitstraling van je tuin.

Wat zijn de voordelen van klinkerbestrating?

Deze bestratingswerken hebben als grootste voordeel dat ze weinig onderhoud vereisen. Je geniet lange tijd van de klinkerwerken, terwijl je zelf niets meer hoeft te doen dan af en toe onkruid wieden. Daarnaast kun je klinkerwerken geheel naar eigen smaak aanpassen. Je kiest voor de mooiste kleur en de vorm die het meest bij jouw woning past.

Welk legverband bij klinkerwerken?

Klinkerstenen hebben als voordeel dat ze door hun vorm in veel verschillende legverbanden gelegd kunnen worden. Deze patronen zijn niet alleen mooi om te zien, maar zorgen er ook voor dat de tuinbestrating op haar plek blijft liggen en niet scheefzakt.

Welke legverbanden zijn er?

Er zijn veel verschillende legverbanden, maar de meest voorkomende zijn het vierkante blokverband, het visgraatverband en het halfsteensverband. Alle verbanden kunnen ook diagonaal gelegd worden, waardoor je weer een andere uitstraling krijgt.

Door de smalle vorm van klinkers kunnen deze ook in ronde vormen gelegd worden. Zo realiseer je met de klinkerwerken bijvoorbeeld een romantisch terras in je tuin!

Vergunning nodig?

Voor de meeste bestratingswerken heb je geen vergunning nodig, maar er zijn wel enkele uitzonderingen. Ook heb je soms wel een meldingsplicht bij de gemeente.

 • Voor het aanleggen van verharde constructies in je tuin heb je eigenlijk een omgevingsvergunning nodig, maar de meeste tuinbestrating en sierbestrating is hiervan vrijgesteld. Een extra parking in de voortuin heeft wél een vergunning nodig. Op omgevingsloketvlaanderen.be vind je meer informatie.
 • In sommige gevallen geldt een meldingsplicht bij tuinbestrating. Dat is het geval wanneer de klinkerwerken meer dan 80 vierkante meter bedragen. Op
  vlaanderen.be
  lees je meer.

Recent aangevraagde offertes voor klinkerwerken:


Nieuw oprit aanleggen in - Mechelen
Terras van 15 m² aanleggen in - Antwerpen
Tuinpad aanleggen in - Turnhout
Advies geven over type bestrating in - Heist-op-den-Berg
Kleiklinkers leggen in - Geel
Klinkers reinigen in - Mol
Kasseien aanleggen in Brasschaat
Betonklinkers plaatsen in - Lier
Advisering over legverband in - Schoten
Oprit met grind in - Brecht

klinkers leggen in Vosselaar

Klinkerwerken Vosselaar? Gratis offertes vergelijken!

Wil je klinkerwerken in Vosselaar laten uitvoeren? Een vakman uit de buurt is je graag van dienst met de aanleg van een oprit, terras, tuinpad of andere tuin- of sierbestrating.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt eenmalig een aantal klinkerwerken offertes, zonder dat je ergens aan vast zit of iets hoeft te betalen. Door de offertes te vergelijken kies je de klinkerlegger die het best bij je wensen past. Zo krijg je altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!


Gratis klinkerwerken offertes vergelijken