Zoek je een specialist in klinkerwerken en bestrating uit Kortrijk, maar wil je niet te veel betalen? Dan hebben we goed nieuws! Via ons initiatief kan je binnen enkele minuten vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van bedrijven gespecialiseerd in klinkerwerken en bestratingswerken. Zo krijg je snel zicht in de kosten van de klus. Wil jij klinkerwerken laten uitvoeren en wil je graag meerdere prijsoffertes ontvangen van experts uit Kortrijk?

Start de gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt maximaal 4 offertes van vakmannen bij jou in de buurt. Vergelijk zonder verdere verplichtingen het aanbod. Door goed te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten. Het zelf aanleggen van terras is moeilijk en intensief. Voor de vakmannen uit ons bestand zijn een terrasaanleg, parking aanleggen, oprit bestraten of grondwerken hun alledaags werk die ze efficiënt en professioneel uitvoeren.

klinkerwerken Kortrijk

Onze troeven

 • Transparant, vrijblijvend en kosteloos
 • Tot 40% besparen op de kosten van een klinkerlegger
 • Groot netwerk van betrouwbare bedrijven

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Klinkerlegger nodig in Kortrijk?

Klinkerleggen bestaat in gans Vlaanderen en is heel populair. Elke regio heeft zo zijn specialiteiten in klinkerwerken. Maar wat doet een klinkerwerker? Vooraleer de eigenlijke klinkerwerken beginnen is een goede voorbereiding noodzakelijk. Eerst wordt er uitgegraven, vervolgens zal de klinkerwerker een goede en juiste stabilisé aanbrengen. Daarna is het de beurt aan het leggen van de klinkers. De klinkerwerken zijn daarmee nog niet afgelopen. De klinkerlegger gaat nu de oprit, terras enz. aantrillen. Eens deze klus geklaard is volgt tot slot het voegen van de klinkerwerken. Een goede klinkerwerker staat u daarna in Kortrijk bij om advies te geven over het onderhoud en behandeling van uw klinkers.

Tuinbestrating

Eén van de mooie uitvoeringen van klinkerwerken is het aanleggen van een tuinbestrating, sierbestrating en/of terras. Met het oog op het aanleggen van een tuinbestrating, gaat een klinkerwerker als volgt te werk: ook hier is er (uiteraard) een stabiele ondergrond nodig om een goede bestrating te bekomen. Hiervoor zal de klinkerwerker een zogenaamd klinkerbed uitgraven van circa 20cm + de dikte van de gebruikte klinker. Vervolgens bestaan de klinkerwerken uit het aanleggen van een stabilisé: dit is een funderingslaag van ongeveer 10 à 15cm. Daarbovenop komt een laagje van ongeveer 5cm, deze laag dient om eventuele oneffenheden op te vangen. Daarna zal de klinkerwerker de klinkers leggen. Ook hier volgt het voegwerk. Tot slot kan je genieten van een mooi terras, sierbestrating en/of tuinbestrating in Kortrijk.
terrasaanleg Kortrijk

Terrasaanleg

Je wil aan je mooie tuin in Kortrijk uiteraard ook een mooi terras laten aanleggen. Hiervoor bestaan er diverse mogelijkheden. We beperken ons tot de klinkerwerken, maar als u meer wilt weten kunt u ons uitgebreide artikel [hier] lezen. Op deze pagina kan je de mogelijkheden ontdekken over de populaire steensoorten en de legverbanden. Populairste steensoorten zijn de kleiklinkers (wat verder meer in detail wordt uitgelegd), en ook de betonklinkers. We kunnen je nu al vertellen wat het verschil is tussen de twee: betonklinkers zijn goedkoper maar hebben een minder natuurlijke uitstraling. Deze zijn ook poreuzer dan kleiklinkers, waardoor je moet oppassen bij het reinigen (behoud kleurvastheid!). Alles hangt af van de toepassing, je persoonlijke smaak maar ook je budget. Verder kan je meer ontdekken over wat de meest gangbare legverbanden zijn. Om de juiste keuze te maken voor jouw terrasaanleg, kun je diverse offertes aanvragen voor klinkerwerken van verschillende bestraters in Kortrijk. Door te vergelijken op prijs en kwaliteit kan je tot wel 40% kunt besparen op de kosten van je nieuwe terras.
oprit aanleggen Kortrijk

Oprit aanleggen in Kortrijk

Een belangrijk deel van klinkerwerken is het aanleggen van een oprit. Veelal wordt aangeraden om een oprit aan te leggen in klinkers. Klinkers kunnen immers een grote belasting aan (bijvoorbeeld het gewicht van meerdere auto’s). Bovendien blijven ze stabiel liggen. Bestrating voor opritten met klinkers kunnen ook hellingen probleemloos aan. Voor dit soort klinkerwerken bestaan er ook een groot aanbod klinkers. Een kleine opsomming van de meest gebruikte:

 • oprit in natuursteenklinkers: niet de goedkoopste steensoort maar wel zeer stevig. Voor in een oprit zijn vooral de soorten basalt, graniet en hardsteen geschikt.
 • oprit in betonklinkers: kostprijs is relatief laag. De klinkers zijn zeer sterk en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ook het onderhoud is redelijk gemakkelijk.
 • oprit in granulaatklinkers: modern, blijven lang mooi en zijn slipvast. Daarom zeer geschikt voor aanleg van opritten.

Overige bestrating voor opritten

Natuurlijk zijn er naast klinkers ook nog andere mogelijkheden om de oprit mee te bestraten. Wij gaan hieronder dieper in op grind/split, tegels, betonplaten/storten en asfalt. Je kunt in de tabel een mooi overzicht krijgen van de gemiddelde prijzen. Wil je echter een exacte prijs voor de klinkerwerken in Kortrijk weten dan is het verstandig om een offerteaanvraag te doen. Zo kan je op een snelle manier besparen door de verschillende binnengekomen offertes te vergelijken. Zo vind u snel de firma voor de klinkerwerken!

Soort oprittenGemid. kosten per m²(*)
GrindVanaf €10,-
Betonklinkers€15,- tot €25,-
Kleiklinkers€25,- tot €45,-
Tegels€20,- tot €50,-
Beton storten€35,- tot €50,-
Asfalt€35,- tot €150,-

Oprit met grind of split?

Een van de goedkopere opties om de oprit mee te bestraten is grind. We kunnen een onderscheid maken tussen siergrind en ‘normaal’ grind. Bij siergrind is het van belang dat er grindplaten komen te liggen waar het siergrind dan in valt. Het voordeel hiervan is dat er, door de harde ondergrond, geen bandensporen ontstaan en alles gelijk verdeeld wordt. Het is verstandig om bij ‘normaal’ grind meerdere grindbakken in te graven. Deze dienen als ondergrond, het grind kan niet weg en wordt evenwijdig verdeeld. Tussen split en grind zit weinig verschil ten opzichte van het aanleggen. Split is niet rond, maar hoekig. Vaak ook iets kleiner van stuk en goedkoper in de aanschaf.

Asfalt oprit in Kortrijk

Wanneer je een vrij modern huis hebt kan je ook nadenken over een oprit of parking van asfalt. Net als beton is er vrijwel geen onderhoud nodig, daarnaast is het relatief goedkoop. Het nadeel van een oprit in asfalt is wel dat het erg warm kan worden in de zomer. De levensduur is ook korter ten opzichte van klinkers.
parking Kortrijk

Tegels voor opritten

Veel mensen zetten vragen bij of je opritten kan bestraten met tegels. Niemand wil een oprit laten betegelen en er na enkele keren parkeren achter komen dat de tegels los liggen, verzakt of beschadigd zijn. Hoe zit het dan precies? Net als bij elke bestratingsvorm is de ondergrond en de sterkte/dikte van de tegel erg belangrijk. Er dient minimaal een 22cm dikke zandlaag gestort en afgetrild te worden. Daarover komt circa 2cm los zand waarin de tegels gelegd kunnen worden. Er zijn tegenwoordig niet heel veel tegels als bestrating voor de oprit in Kortrijk kunnen dienen. De tegels moeten net als betonklinkers voorzien zijn van een afstandhouder en een facet. De dikte is minimaal 6 cm en de omvang van de tegel maximaal 60x60cm. Het legpatroon dat gebruikt wordt is ook van belang, een wildverband behoort niet tot de mogelijkheden. Tot slot is een opsluitband erg belangrijk bij opritten met tegels. Eenmaal opgesloten kunnen de tegels niet schuiven wanneer de auto een draaibeweging maakt.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Beton

Een betonnen oprit is erg sterk, heeft geen naden en is snel schoon te maken. Wat veel mensen in Kortrijk ook als voordeel zien is dat er praktisch geen onderhoud nodig is. Wat zijn dan de nadelen? De oprit kan glad worden bij sneeuw of regen, lastig te repareren en is vrij prijzig. Er zijn een paar afwerkingen waarop een firma een oprit van beton kan realiseren. Zo heb je gebezemd beton in diverse kleuren. Het beton wordt gebezemd waardoor in het oppervlak dunne groeven ontstaan. Uitgewassen beton lijkt wel wat op grindtegels zonder naden. Er is een toplaag met hierin grindstukjes. Naast het storten van beton kan men ook betonplaten laten plaatsen.
terras reinigen Kortrijk

Opritten en terrassen reinigen

Je ziet het elk jaar terugkomen. Na de donkere periode van het jaar hebben de natuurelementen hun werk gedaan. Er hangt een groene schijn over de vloer van je klinkerwerken. Dit is het werk van groene aanslag, mossen en algen. Vanwaar komt dit? Wel, niet elke oprit of terras ligt even vlak en er blijft veelal (regen)water op het oppervlak liggen. Neem daarbij het feit dat er een periode is geweest met weinig of geen zonlicht. Je hebt de perfecte ingrediënten om een groene aanslag, mos en algen te kweken. Reinigen is de boodschap!

Het is echter niet alleen dat de natuur die de boosdoener is. De mens is in vele gevallen ook schuldig! Hoe vaak gebeurt het niet dat – vooral op je oprit – een voertuig geparkeerd staat dat olie lekt? Olievlekken kunnen gemakkelijk verwijderd worden wanneer ze nog nat zijn. Opgedroogde olie reinigen is een andere zaak. Hier komt vaak specialistenwerk aan te pas. Ook opgedroogde verfspatten zijn dikwijls een plaag.

Zelf schoonmaken of laten reinigen

Je oprit of terras zelf reinigen na de winter is een mogelijkheid. Maar dat gaat meestal enkel en alleen op, als de groene aanslag, de mossen en de algen het oppervlak niet al te erg hebben vervuild. Je kan de “gewone” middeltjes gebruiken die je meestal al zelf in huis hebt. Groene zeep en schoonmaakazijn zijn goede reinigingsmiddelen. Bleekwater is al wat anders. Het is namelijk niet goed voor het milieu! Werken groen zeep of schoonmaakazijn niet voldoende, dan wordt het tijd om je klinkerwerken te laten reinigen door een gespecialiseerde firma.

Een grote fout die men dikwijls maakt, is het reinigen met een hogedrukreiniger. Daar is op zich niets mee verkeerd maar het ligt hem in de juiste druk instellen van de machine. Een vakman weet wat voor soort klinkers of tegels je hebt liggen en weet daardoor welke druk de hogedrukreiniger mag of moet hebben om tot een goed resultaat te komen. Verder zijn specialisten beter op de hoogte welke producten hij moet inschakelen om van jouw terrassen, opritten of parking weer een juweeltje te maken.

Groene aanslag verwijderen en ontmossen

Hoe gaat een vakman nu te werk om groene aanslag te verwijderen en uw terrassen en opritten te ontmossen? Wanneer hij met een hogedrukreiniger aan de slag gaat, zal hij eerst vaststellen welk soort klinkers of tegels je hebt liggen. Dan weet hij exact onder welke druk hij de groene aanslag zal verwijderen (doorgaans is het maximum 125 bar). Hij weet ook hoe ver hij de spuitmond van de lans moet houden om het oppervlak van je tegels of klinkers niet te beschadigen. Echt specialistenwerk dus!

Voor het ontmossen zal hij – ook naargelang het soort klinkers of tegels die hij moet reinigen – het geschikte ontmossingsproduct gebruiken. Daarbij geldt één gouden regel: niet elk ontmossingsmiddel is geschikt voor elke tegel of klinker!

Soorten klinkers

Voor het leggen van klinkerwerken in Kortrijk heb je de keuze uit twee verschillende soorten klinkers: kleiklinkers en betonklinkers. Keramische klinkers zijn gemaakt van klei. Kleiklinkers hebben een typische kleur en zijn ook kleurvast. Ze krijgen hun typische duurzaamheid doordat ze op hoge temperatuur gebakken worden. Doordat er aan de klinkers geen kleurpigmenten worden toegevoegd, behouden ze hun natuurlijke uitstraling. Er is een uitgebreid gamma aan kleuren verkrijgbaar. Betonklinkers zijn over het algemeen goedkoper dan kleiklinkers. Betonklinkers zijn echter niet altijd even kleurvast als kleiklinkers. Daarom wordt dit soort betonklinkers soms voorzien van een minerale beschermingslaag. Je kan ook kiezen voor waterdoorlatende betonklinkers. Deze blijven minder lang nat en hierdoor kan regenwater gemakkelijker in de grond trekken. Het is zelfs zo dat je in bepaalde gemeenten een vergoeding kan krijgen bij het leggen van doorlaatbare betonklinkers.
bestratingswerken Kortrijk
Voor bestratingswerken en grondwerken in Kortrijk kun je via één aanvraag gratis prijsoffertes van meerdere bestraters opvragen. Zo kun je prijzen en voorstellen bekijken van een professional in bestrating voor bijvoorbeeld het aanleggen van uw nieuwe terras.

Legverbanden voor bestratingswerken

Bij klinkerwerken voor zowel bestratingswerken als tuinaanleg en terrassen, bestaan er uiteraard verschillende legverbanden. Met een legverband bedoelen we hoe twee stenen ten opzichte van elkaar worden gelegd. Hieronder volgt een opsomming van de meest voorkomende legverbanden:

 • Blokverband: Bij een blokverband worden de klinkers al naargelang hun grootte op een zodanige manier gelegd dat een vierkant wordt gevormd met twee, drie of meerdere klinkers.
 • Elleboogverband: Bij een elleboogverband worden de klinkers zodanig gelegd dat telkens, afwisselend, de korte zijde tegen de lange zijde wordt aangelegd. Je ziet dan duidelijk de elleboogvorm.
 • Keperverband: Wanneer een visgraatverband 90 graden draait is het een keperverband. Dit legverband type kan een enorme belasting aan. Bij drukke wegen wordt bestrating daarom vaak in het keperverband gelegd.
 • Visgraatverband: Een visgraatverband oogt mooi. Deze vorm wordt bekomen door de klinkers in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar te plaatsen. Je ziet dan duidelijk de vorm van een visgraat. Er is echter een nadeel verbonden aan dit soort verband, namelijk: je hebt meer afval door het meerdere zaagwerk dan bij andere legverbanden.
klinkers leggen Kortrijk

Sierbestrating in Kortrijk

Stel, je hebt een mooie tuin in Kortrijk. Uiteraard wil je daar een mooie sierbestrating aan laten leggen. Dit geldt ook voor een terras en/of oprit. Veel hangt af van het uitzicht dat je tuin, terras of oprit moet hebben. Je hebt verschillende soorten sierbestrating, er zijn gangbare toepassingen specifiek voor oprit, terras of sierbestrating in kasseien. We starten met de sierbestrating bij het aanleggen van een oprit. Een oprit dient steviger te zijn dan bijvoorbeeld een terras. Je moet daarvoor zorgen dat je kleinere tegels of kasseien gebruikt. Men hanteert doorgaans een dikte van kasseien tussen de 6cm en de 8cm. Ook het juiste legverband is belangrijk. Om verzakkingen te vermijden en voor de stevigheid wordt een elleboogverband of halfsteensverband aangeraden. Dan je terras. Voor een sierbestrating op een terras moet je rekening houden met enkele factoren. Vooreerst de oppervlakte. Als je een terras in Kortrijk laat aanleggen, zorg dan dat deze voldoende groot is. Daarnaast zijn kasseien minder geschikt (oneffenheden). Meestal worden tegels gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De meest voorkomende zijn betontegels en natuursteen tegels. Benieuwd naar de prijs per m² van dit type bestrating? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Sierkeien en sierpatronen in uw sierbestrating

Sierkeien bestaan al van oudsher in allerlei soorten. Het verschil wordt gemaakt in de kwaliteit, duurzaamheid en vooral: sterkte. Je moet per slot rekenen dat op je terras, en zeker op je oprit heel wat gewicht moet gedragen worden door je bestrating. Het moet dus sterk zijn, maar het oog wil ook wat. Dus het moet elegant en sierlijk zijn. De eerste keuze die je dus moet gaan maken is welke steen je gaat laten aanleggen. We geven enkele handige tips. Wens je jouw terras of oprit een natuurlijke uitstraling geven kan je eenvoudig gebruik maken van de klassieke kleiklinkers. Eigenschappen: bijzonder slijtvast en levensduur van jaren. Dit voldoet dus aan duurzaamheid! Kleiklinkers kan je verkrijgen in de gewone versie of de getrommelde versie. Getrommelde klinkers geven een meer rustiek uitzicht, omdat deze getrommeld (= gecentrifugeerd) zijn, waardoor er kleine stukjes afbrokkelen. Keramische tegels zijn ook een goede optie. Ze zijn sterk, bestaan voor binnen en buiten en gaan ook jarenlang mee. Eén van de grote voordelen van keramische tegels is dat ze eenvoudig te onderhouden zijn. Een ander voordeel is dat er zoveel texturen op de markt verkrijgbaar zijn, dat er wel voor elke wat wils tussen zit.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Dan moet je de tweede keuze maken. Welk patroon ga je jouw terras of oprit geven? Ook hier geven we je enkele tips mee. Wist je dat er een trend bestaat die regelmatig wijzigt? Welnu, hierbij de trends anno 2018:
 • Heb je een kleine tuin, dan kies je voor grote tegels. Een beetje logisch want het “vergroot” de ruimte, en dat is net wat we willen als we naar buiten gaan.
 • Natuursteen is terug “in”. We gaan terug naar een tijd waar de natuurtuin terug populair is, en dus past daar een natuursteen perfect bij!
 • Technologie ie een niet weg te denken begrip anno 2018. Zo gaat dat ook met tegels. Er worden nieuwe technologieën toegepast op tegels, waardoor ze dus minder vlug vuil worden en zulks meer.
 • De trend van deze jaren is ook: kleur! Gebruik kleuren, het kan allemaal en mogelijkheden zijn er zat.

Sierbestrating prijzen

Uiteraard heeft de moeilijkheidsgraad veel inbreng en invloed op de prijs van het laten leggen van een sierbestrating. De meeste vakmannen zullen dan ook een prijs aanrekenen al naargelang het patroon dat jij wenst. Denk bijvoorbeeld aan zigzagverband, wildverband, enz. Deze prijzen zullen danig verschillen met bijvoorbeeld verschillende kleuren in je bestrating, of je kiest misschien voor wisselende vormen…

Naast de moeilijkheidsgraad hebben we het natuurlijk over het soort materiaal waaruit jouw sierbestrating wordt aangelegd. Betonnen tegels zijn het goedkoopste. Deze zullen jou tussen de €15,- en €25,- per m² gaan kosten. Gebakken tegels daarentegen zijn al iets duurder. Het zijn echter kleinere tegels, maar bijzonder stevig. Zeer geschikt om speciale patronen mee te laten leggen. Kostprijs ligt tussen de €25,- en €45,- per m². Ga je voor zeer sterke tegels, luxueus, duurzaam en eigentijds, dan kies je voor de natuurstenen tegels. Deze tegels zullen je tussen de €30,- en €65,- per m² gaan kosten.

Kasseien

Van oudsher worden kasseien gebruikt om mee te bestraten. Ondanks de vele trends die zich in rap tempo opvolgen is de vraag naar de kassei altijd gebleven. Kasseien zijn producten uit de natuur, daardoor is geen enkele steen hetzelfde. Dat verleent de bestrating een sfeervol en uniek karakter. Om deze redenen worden ze veelal gebruikt voor opritten en terrassen. Wie klinkerwerken zegt, denkt automatisch ook aan kasseien. Een bekende soort kasseien zijn de Belgische Blauwstenen. Leverbaar in verschillende maten en afwerkingen. Door zijn tijdloze karakter bijzonder geschikt rond woningen en bovendien geven ze iets extra aan uw woning. Voor opritten, terrassen en toegangswegen zijn “oude kasseien” eigenlijk het beste. Immers, hoe ouder een kassei, des te vlakker en mooier hij is. Ze vormen de perfecte basis voor uw tuinaanleg.

kasseien KortrijkEigenschappen van kasseien:
 • hard, kleurvast en duurzaam
 • vorstbestendig
 • ongevoelig voor olie en vetten

Platines en mozaïek

Nu we een overzicht hebben van de verschillende soorten die beschikbaar zijn is het ook goed om te weten welke vormen en uitvoeringen mogelijk zijn. Naast Belgische Blauwsteen en oude kasseien bestaan ook de platines en mozaïektegels. Een bekende variant is de Kandla, afkomstig van Azië. Men onderscheidt de grijze en de bruine soort. Uitermate geschikt voor de aanleg van opritten en terrassen. Ze zijn maatvast handgekapt. Misschien een klein nadeel: ze bevatten een hoog ijzergehalte, wat met de tijd zichtbaar is. Een raar fenomeen is echter dat dit na verloop van tijd weer verdwijnt. Verder hebben we nog basaltplatines en verouderde platines. Mozaïekkasseien is dan weer een andere variant. Mozaïekkasseien zijn eerder kleine kasseien. Ze variëren van 7 x 7 x 7 cm tot 9 x 9 x 9 cm en zijn hoofdzakelijk afkomstig van Portugal.
sierbestrating Kortrijk

Grind en siergrind

Wie een landelijke en natuurlijke stijl van klinkerwerken in zijn tuin wil doorvoeren, kan kiezen voor het gebruik van siergrind. Siergrind heeft vaak een iets fijnere korrel en vergt weinig onderhoud. De meest gebruikte grindsoorten worden gebruikt voor de aanleg van parkings, opritten en tuinpaden. Er is een enorm aanbod in soorten grind en siergrind, al naargelang je budget en doeleinde. Carraragrind, afkomstig uit Italië is veruit het goedkoopste. Het zijn de bekende witte kiezelstenen en is geschikt voor opritten. Het grind wordt geleverd in bigbags en de grootte varieert ongeveer van 12 tot 16mm.

Uiteraard bestaan – zoals gezegd – nog vele andere soorten. Enkele voorbeelden zijn “mijnsplit”, “porfiersplit”, “morainegrind” en veel meer. Dan hebben we ook nog dolomiet. Dolomiet is een natuurgesteente (okerkleurig). Uitermate geschikt voor aanleg van opritten. Omdat ze zich goed laten “platwalsen” kan je er gemakkelijk op lopen. Raadzaam is om een goede kwaliteit dolomiet aan te schaffen om te vermijden dat ze na verloop van tijd gaan verpulveren.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Grondwerken in Kortrijk

Er bestaat een verschil tussen graafwerken en grondwerken. Een bestrater doet beiden. Een korte samenvatting: een grondwerker voert puin en grond af. Informeer je goed, want de prijzen daarvoor verschille; Daarnaast zal de grondwerker ook funderingswerken uitvoeren waar nodig al naargelang wat er moet aangelegd worden; Ook rioleringswerken behoren tot de taak van de grondwerker. Loopt je riolering in Kortrijk toevallig onder de oprit die je wil aanleggen, dan is het van groot belang dat je riolering goed functioneert.
grondwerken Kortrijk

Welke kosten kunt u verwachten?

Hoe bereken je nu de prijs van het kostenplaatje? Uiteraard door verschillende offertes aan te vragen via ons contactformulier. We geven je hieronder een voorbeeld van wat het aanleggen van een terras of oprit in klinkers kàn kosten. Een betonklinker kost tussen de 10 à 25 €/m² (inclusief BTW). Een kleiklinker tussen de 20 à 45€/m² (inclusief BTW). Er zijn natuurlijk ook bijkomende kosten (ophoogzand, ophoogbanden, palissadebanden indien van toepassing). Ook de aanlegger in moet betaald worden. Bijkomende kosten kunnen zijn:

 • Voor ophoogzand betaal je gemiddeld 40 à 60 €/m³ (goed voor 20m²)
 • Voor opspuitbanden ben je 2 tot 5€ per meter kwijt
 • Palissadebanden: tussen de 8 en 14€ per m²
 • De aanlegger kost al naargelang de werken 10 à 14€/m² en/of 30 à 50€/uur
klinkerwerken prijs

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wil je klinkerwerker of bestrater inhuren voor tuinbestrating, sierbestrating of klinkerwerken in Kortrijk? Vergelijk de prijzen van meerdere firma’s uit jouw regio en krijg een goede indicatie van de kosten voor de bestratingswerken die je wilt laten uitvoeren. Of je nu een vakman inschakelt voor een terrasaanleg of voor het aanleggen van een parking met kasseien, vul vandaag nog ons offerteformulier in en ontvang geheel gratis en vrijblijvend tot 6 offertes op maat van firma’s gespecialiseerd in bestrating.

Tot 40% minder betalen voor klinkerwerken? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Je kan zelfs tot wel 40% besparen op bestrating en klinkerwerken door de prijzen van verschillende bedrijven naast elkaar neer te leggen. Via onze service kan je makkelijk en snel tot wel 6 prijsoffertes aanvragen van bedrijven uit jouw provincie. Binnen 2 minuten geregeld!

Deelgemeenten van Kortrijk:

Kortrijk, Bissegem, Heule, Bellegem, Kooigem, Marke, Rollegem en Aalbeke

De postcodes die bij deze deelgemeenten horen:

8500, 8501, 8510, 8511

Wist je dat...

 • Benor is een vrijwillig kwaliteitsmerk
 • Copro is een onpartijdige instelling voor de controle van bouwproducten
 • De BCCA is een certificatie instelling voor de bouw
 • FEBE is een vereniging van fabrikanten van betonklinkers en betontegels
 • Lees meer over: Betonstraatstenen of Klinkers

In de provincie West-Vlaanderen

Voor sommige stedenbouwkundige handelingen heeft u een vergunning nodig. Tegenwoordig kunt u de aanvraag omgevingsproject doen via de website www.omgevingsloket.be. Voorbeelden van handelingen: gebruiken van een grond als opslag of parking, vellen van bomen en het wijzigen van het reliëf van de bodem.